Medeverdachten van Milosevic

Nicola Sainovic..

Dragljub Ojdanic

Voormalig chef van de generale staf van het Joegoslavische leger. Werd betrekkelijk laat opgenomen in de kring van Milosevic-getrouwen. Kreeg zijn functie afgelopen november nadat zijn voorganger de laan was uitgestuurd vanwege diens schroom het leger in te zetten in Kosovo, Montenegro en tegen de binnenlandse oppositie in Servië. Staat bekend als een man zonder scrupules. Zou goede maatjes zijn met de voormalige Bosnisch-Servische president Radovan Karadzic en diens rechterhand generaal Ratko Mladic.

Vlajko Stojiljkovic

Voormalig Servisch minister van Binnenlandse Zaken. Was ooit manager in de stad Pozarevac ten zuidoosten van Belgrado, waar Slobodan Milosevic en zijn vrouw Miljana Markovic vandaan komen. Behoort tot diens 'clan' en is al meer dan tien jaar de trouwste volgeling van Milosevic. Stojiljkovic werd benoemd tot hoofd van de politie nadat zijn voorganger daar was vermoord onder toestanden die aan een bendeoorlog deden denken. Tot aan de Kosovo-crisis speelde de Joegoslavische politie een belangrijkere rol dan het leger.

Milan Milutinovic

President van Servië, een functie die hij overnam van Slobodan Milosevic in 1997. Was eerder minister van Buitenlandse Zaken in Joegoslavië en nam deel aan de beraadslagingen in Dayton en Rambouillet. Afkomstig uit de oude gestaalde kaders. Wordt beschouwd als verlengstuk van Milosevic.Zou als ambassadeur in Athene gelden van de staat Joegoslavië en van zijn mede-politici hebben beheerd op Griekse en Cypriotische banken. Werd na de omwenteling van vorig jaar niet uit zijn functie gezet.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden