Máxima in Privé, maar ‘niet exclusief’

Privé kan weer iets meer royalty in de kopij verwerken, nu een eigen verslaggeefster mocht aanschuiven bij een ontmoeting met prinses Máxima....

Mooi nieuws van de steppe van Mongolië: de relatie tussen het Koninklijk Huis en het tijdschrift Privé lijkt aan de beterende hand. In de Tuulvallei, meer dan twee uur gaans, over bijzonder barre wegen, van de Mongoolse hoofdstad Ulaanbataar richting Siberië, mocht het weekblad voor het eerst een gesprek voeren met prinses Máxima.

Sterverslaggeefster Barbara Plugge was de gelukkige die het mogelijke einde van de ijzige houding van de Oranjes tegen Hollands bekendste roddelblad mocht noteren. De afgelopen jaren kreeg het blad het diverse malen aan de stok met de Oranjes. Het moest op bevel van de rechter diep in de buidel tasten, omdat het sappige verhalen het Huis betreffende niet hard kon maken.

Privé lijkt die kostbare ramkoers nu te hebben verlaten. Plugge was uit Amsterdam afgereisd naar het Verre Oosten om op ingetogen wijze, met veel aandacht voor kleding en persoonlijke interactie, het bezoek te verslaan van kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw aan Mongolië, ter gelegenheid van de viering van het 800-jarig bestaan van de Mongoolse natie.

De lange reis naar de Aziatische steppe wierp vruchten af. Tot haar genoegen werd de Privé-vertegenwoordigster samen met enkele collega’s van de reguliere pers door de Rijksvoorlichtingsdienst uitgenodigd deel te nemen aan een gesprek, dat afgelopen zaterdag – toen het vierdaagse bezoek van het prinselijk paar op het einde liep – werd gehouden.

Aan het heuglijke moment gingen nog enige onderhandelingen vooraf. ‘Privé moet er niet bij zetten dat het een exclusief gesprek is, want dat is het niet. Het is een gesprek met meerdere journalisten’, sprak RVD-man Aad Meijer. Plugge stemde daarmee met plezier in.

Máxima heeft met het gebaar haar toch al indrukwekkende populariteit bij de vaderlandse royalty-pers nog verder vergroot. De prinses ligt qua waardering voor publiek optreden en charme een straatlengte voor op de andere leden van het Koninklijk Huis, zo bleek bij een informele opiniepeiling verricht door de Volkskrant.

‘Het Koninklijk Huis mag zeer tevreden zijn dat de aanstaande koning van Nederland zo’n geweldige vrouw naast zich weet’, zo vatte Barbara Plugge de Máxima-euforie in het persbusje samen, op de lange terugweg door de Mongaalse steppe, van het Hustai nationaal park naar Ulaanbataar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden