Marokkaan wil lol, Turk wil goed loon

Turken en Marokkanen voelen zich vaker gediscrimineerd op de arbeidsmarkt dan Antillianen en Surinamers. Een Turkse werknemer vindt een goed salaris belangrijk, een Marokkaan let op een prettige werksfeer....

Van onze verslaggeefster Kim van Keken

Deze en vele andere wetenswaardigheden presenteerde Intelligence Group donderdag, tijdens het symposium Kleur! in het World Trade Center te Rotterdam. De bijeenkomst, bijgewoond door personeelsmanagers en onderzoekers, is bedoeld om de komst van meer nationaliteiten op de werkvloer te stimuleren.

Om aan dat laatste een bijdrage te leveren, deed Intelligence Group onderzoek onder 1118 allochtonen in de leeftijd van 15 tot 35 jaar. En vergeleek vervolgens de resultaten met een groep autochtonen. Het eindrapport richt zich vooral op het gedrag van de werknemer. Zo blijkt dat een kwart van de allochtonen wil verhuizen voor een baan. Van de Nederlandse beroepsbevolking is 16 procent daartoe bereid.

Ruim 40 procent van de Turken en Marokkanen zegt te worden gediscrimineerd tijdens sollicitaties en op het werk. Van de Antillianenen Surinamers denkt 20 procent afgewezen of gepest te worden wegens hun afkomst. 'Iedereen ervaart het anders', concludeert Geert-Jan Waasdorp, van de onderzoekers. Turken denken bijvoorbeeld vaker dat ze op leeftijd worden gediscrimineerd, terwijl Marokkanen denken dat dat door hun huidskleur komt.

Allochtonen zoeken actiever naar een baan dan autochtonen, stelt de onderzoeker. Een kwart van de Marokkanen is bang zijn binnen een jaar hun werk kwijt te raken. Tijdens de zoektocht naar een baan, letten de respondenten per onderzochte groep op andere zaken. Zo vindt 72 procent van de Marokkanen de werksfeer het belangrijkst, terwijl driekwart van de Turken juist let op het salaris. 'Een Turk is commercir ingesteld', zegt Waasdorp.

Hij meent niet dat zijn onderzoek een stempel drukt op de allochtoon. De uitkomsten, zegt hij, zijn handig voor de werkgever. Een vacature waarbij naar een allochtoon wordt gezocht, werkt bijvoorbeeld niet. Ruim 40 procent van de respondenten zegt niet op zo'n personeelsadvertentie te reageren.

Hoe een bedrijf dat divers wil worden dan wel een allochtoon moet aantrekken? 'Gewoon in de vacature zetten dat je een multicultureel bedrijf bent.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden