Mariah Carey's haarlok en Nigella Lawson's boerenkool

Hoe BN'ers alvast alle problemen van 2016 tackelen en boerenkoolsprenkelaars het nakijken hebben.

Mariah Carey Beeld epa

Onze BN'ers zijn de kwaadsten niet als het gaat om aandacht vragen voor de minderbedeelden, de dieren en/of het klimaat; elke BN'er heeft minstens een stichting onder zijn hoede en bekleedt ook een ambassadeurschap. En ze zijn nooit te beroerd een oproep over een kwijtgeraakt kind/gewond dier te retweeten. Soms is al die goedheid haast vermoeiend.

Daarom was uw sterrenkijker zo blij dat ze woensdagochtend op telegraaf.nl de kop zag: 'BN'ers: aandacht voor aarde'. Zo, dacht uw sterrenkijker, daar hebben ze dan meteen alles mee gecoverd. Handig! Als alle BN'ers zich bij dit aandachtsoffensief aansluiten, kunnen we de stichtingen opheffen.

Wat blijkt de aandacht voor de aarde te behelzen? Een tv-avond, uiteraard, met de titel Zet de aarde op 1. De aarde, dat vond uw sterrenkijker dan weer jammer, behelst volgens de BN'ers die meedoen - een gezelschap dat zich uitstrekt van Frans Bauer tot Carice van Houten - vooral de dieren. De bedreigde dieren. Denk aan de rivierdolfijn (bestaat die? Ja, hetzij bedreigd), de berggorilla en de ijsbeer. Om die te behouden hebben de BN'ers een ode bedacht, een 'ode aan de aarde', volgens het nieuwsbericht. En op die avond, 16 december, zullen ze die ten gehore brengen.

De kijker wordt in de uitzending opgeroepen structurele hulp te bieden en de aarde ook op 1 te zetten. Doen we. Zijn we in 2016 van alle problemen af!

In de aanloop naar Kerst denken wij aan twee beroemdheden: Mariah Carey en Nigella Lawson. Nigella omdat ze zo lekker kan koken en Mariah omdat ze All I Want for Christmas heeft gezongen, de hit die iedereen kent maar niemand kan meezingen omdat hij minstens vijf octaven omvat.

BN'ers streven voor behoud van de berggorilla Beeld afp

En laten die twee net allebei in het nieuws zijn. Nigella omdat ze zich uitsprak tegen de clean eating-beweging. U weet wel, de beweging van gezonde mensen die alleen maar groen sap drinken en boerenkool over alles sprenkelen. Hoewel Nigella dól is op boerenkool (why?), rapporteerde Hello! Magazine, vindt zij dat 'niemand op aarde is gezet om op dieet te gaan'. Een mooie kerstboodschap - en ook een die de verkoop van kookboeken ten goede komt.

Dan Mariah. Die is, in weerwil van wat Nigella allemaal vindt, recentelijk flink afgevallen. Dat kon iedereen zien die haar kerstconcerten in New York bezocht. Terwijl wij de foto's van de kerstshow bekeken, beseften wij ineens: Mariah draagt al zeker tien jaar dezelfde jurk!

In verschillende kleuren weliswaar, maar het model is immer hetzelfde. Lang, strak, met veel decolleté en strasssteentjes. Of ze nu dun is of dik, of het nu Kerst is of zomer: Mariah draagt die jurk.

En ze heeft altijd die haarlok die voor haar linkeroog valt. Maar die heeft Mariah - zo luidt de urban legend - omdat ze de linkerkant van haar gezicht niet mooi vindt. Mariah, zouden we met Nigella willen spreken, niemand is op aarde gezet om decennialang de linkerkant van haar gezicht te bedekken. Ook een mooie kerstgedachte.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden