Mannen mogelijk blootgesteld aan gevaarlijk afval

Vijf werknemers van een aannemingsbedrijf zijn in maart mogelijk blootgesteld aan hoge concentraties zware metalen op de Maasvlakte. De mannen werkten op een landelijke stortplaats voor onverwerkbaar chemisch afval, de C2-deponie....

Van onze verslaggeefster

Een van de werknemers verklaarde zondagavond in het VPRO-programma Lopende Zaken dat hij en zijn collega's onvoldoende zijn gewezen op de gevaren. Hij zit al geruime tijd thuis met hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid, klachten die zich volgens hem ook voordoen bij zijn collega's. De mannen waren werkzaam in een betonnen bak voor chemisch afval van elf meter diep. Het afval moest worden verplaatst om een scheur in de bodem van de bak te kunnen repareren.

Volgens J. van Eck, eigenaar van het aannemingsbedrijf, waren de werknemers voldoende beschermd en geïnformeerd. Manager C. Jordan van AVR, eigenaar van de C2-deponie, zei in het VPRO-programma het werk uit eigen beweging te hebben stilgelegd toen er klachten kwamen van werknemers. Hij was niet op de hoogte van de officiële stillegging door de Arbeidsinspectie.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden