Manager ontslagen na posten cv op LinkedIn

John Flexman, het hoofd-personeelszaken van het Britse gasbedrijf BG, zegt dat hij is ontslagen omdat hij zijn curriculum vitae heeft gepubliceerd op de sociaalnetwerksite LinkedIn en daarbij naar eigen zeggen 'net als tientallen anderen in het bedrijf' aanvinkte dat hij geïnteresseerd was in een carrièreswitch.

Redactie
© THINKSTOCK Beeld
© THINKSTOCK

Terwijl hij op vakantie was in de Verenigde Staten, werd hij gebeld door zijn werkgever met het verzoek onmiddellijk zijn cv te verwijderen. Daarnaast diende hij te verschijnen op een gesprek met zijn baas, waarin hem te kennen werd gegeven dat het bedrijf hem ging ontslaan, zo meldt de Engelse krant The Daily Telegraph op zijn website.

Flexman, die volgens zijn LinkedIn-profiel inmiddels al bij een ander bedrijf werkt, heeft zijn ex-werkgever een rechtszaak aangespannen en eist een kwart miljoen pond (een kleine 300.000 euro) schadevergoeding voor zijn vertrek. Mocht Flexman de zaak winnen dan is het de eerste over ontslag van iemand die via internet laat weten beschikbaar te zijn voor andere banen.

Het bedrijf verwijt Flexman dat hij in strijd met de bedrijfsregels, gevoelige informatie over BG in zijn cv had staan. Flerxman op zijn beurt pareert dit door te zeggen dat in zijn cv alleen zaken staan die iedereen over het bedrijf op internet kan lezen of in de jaarverslagen afgedrukt staan. Het is nog niet bekend wanneer de rechter zich uitspreekt in de zaak.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden