Malinda Zellenrath, lichtheler

'Ik stem me innerlijk af op degene die binnenkomt, dan gaat het vanzelf stromen. Het hogere zelf van de cliënt en mijn hogere zelf maken contact....

tekst & foto: Daniel Koning

De cliënt gaat op een matras liggen en ik beweeg mijn handen in zijn energieveld. Zo tast ik af wat iemand nodig heeft. Overtollige energieën worden verwijderd, en vernieuwende helende energieën worden ingebracht. Ik ben afgestemd op het hogere licht, dat genezend en reinigend vermogen heeft.

Na mijn middelbare school heb ik Frans gestudeerd. Daarna heb ik verschillende onbevredigende baantjes gehad, ik zat niet goed in mijn vel. In 1984 ben ik begonnen aan mijn bewustwordingsweg: een astrologieopleiding, een cursus polariteitmassage en een cursus Touch For Health. Die moeilijke periode was daar voor nodig.

Twee jaar geleden is het echt gaan stromen. Het was oktober 2000, ik zat hier op de bank en ineens stond er een figuur van stralend licht voor me die zei: ''Ik ga je leren helen''. De figuur is nog zes keer teruggeweest, steeds op vrijdag. Ik hield de avond er voor vrij. De essentie is dat je niet bang bent. Het licht komt uit een hogere wereld. Het werd steeds een beetje in me gebracht, tot ik als het ware opgeladen was.

Bij mij komen mensen die niet meer weten hoe ze verder moeten, misbruik hebben gekend, relatieproblemen hebben, verwikkeld zijn in familieruzies, of zich schuldig voelen.

Soms bereiken we het punt niet dat we wilden, maar in bijna alle gevallen gaan de mensen tevreden de deur uit: wat hier gebeurd is klopt.

De zwarte-kousenkerk was altijd in mijn onderbewustzijn aanwezig. Die heb ik overgeërfd van mijn grootouders. Ik gunde mezelf geen geluk, geen geld, geen vrienden. Daar ben ik uitgekrabbeld. Die ongrijpbare schuld is iets verschrikkelijks. Adam en Eva zouden iets gedaan hebben dat verboden is, maar ze hebben geen fout gemaakt. Om op deze aarde te kunnen leven moet je het kwade leren kennen.

Mijn praktijk heet de Gouden Appel. Door van deze appel te eten kun je terugkeren van de schuld naar het licht waarmee we het paradijs associëren. Daarin ligt een enorme belofte voor de toekomst.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden