MAILTJE.................... van de dag

Rechtstaand plassende mannen versus zittend plassende mannen (Recensiekoning vorige week): het laatste woord is er nog niet over gezegd. Didu-lezer Gerard Herbers uit Arnhem geeft er een poëtische draai aan met een 'Hollandsche haikoe met dubbele bodem':

Wie de plee schoonmaakt

Zo luidt een oud gezegde

Plast meestal zittend.

Frank Schouten, schrijver van Harpoen- houvast voor de echte man bespeurt achter de plasdiscussie een heuse maatschappijvisie:

Mijn waarde RuSt,

Je beseft als kerel natuurlijk als geen ander dat jij bent gaan zitten juist vanwege die subtiele druk van vrouwen in je nabijheid. Er is tenslotte geen weldenkend man die uit zichzelf deze bijzonder onnatuurlijke, onderworpen houding aanneemt tijdens het urineren! Als we zittend plassen is het niet alleen uit met de mikpret, maar betekent dat dat we ons definitief hebben overgegeven aan de feminiene drang om ons mannen en dus de wereld te overheersen!

Tot slot een wijze les van Bart Verheijen: Bij staand plassen gaat het om de plas. Bij zittend poepen komt er plas mee terwijl je zit. Wie dit onderscheid niet kan zien, is blind voor de symbolische betekenis van het staand plassen.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden