Madrid, zondagmorgen, half vijf

Charles Bromet en Willem Vissers

Dilemma. Wat doe je als het bericht binnen komt, uit Spanje, dat een jonge Nederlandse voetballer om half vijf 's ochtends met zijn Audi Q7 tegen een politiewagen is gereden?

Niet zo heel veel. Maar toch.


Het bericht is afkomstig uit Marca, een Madrileense sportkrant. Volgens verslaggever
Adrián Angulo reed de jonge Nederlandse voetballer, Royston Drenthe, zondagochtend om half vijf met zijn Audi Q7 - details, daar zijn de Spaanse collega's goed in - tegen een politieauto.

Iedereen bleef ongedeerd, behalve een politieman. Hij kwam er met een lichte hersenschudding vanaf.

Het klinkt niet een zwaar ongeluk, maar dat doet er niet zo heel veel toe. Omdat Drenthe een speler is van Real Madrid, en Marca alles wat bij deze club gebeurt van het allergrootste belang acht, verscheen het bericht op de voorpagina.

Er stond een interessante tekening bij, een situatieschets. Het lijkt erop alsof Drenthe bij een poging om te keren tegen de linkervoorkant van een rijdende politieauto is gereden.

De vraag is waarom een voetballer van Real Madrid om half vijf 's nachts met zijn/een vriendin en twee vrienden een ritje met de auto maakt. Dat is best laat, half vijf. Kan een keer gebeuren natuurlijk, zeker na een wedstrijd waarin je je competitiedebuut hebt gemaakt en ook nog eens met 2-1 hebt gewonnen, maar toch, half vijf.

Half vijf, auto-ongeluk, dan denk je al snel aan, laten we zeggen, Patrick Kluivert. Nog een geluk dat Drenthe geen alcohol had gedronken, zoals uit een blaastest bleek.

Moet hij maar niet te vaak doen, Royston Drenthe. Voor je het weet heb je een imago dat jarenlang aan je blijft kleven.

Daar is niet veel voor nodig. De rechtse pers weet ook in Nederland wel raad met jonge voetballers die uit het gareel lopen. Elsevier bijvoorbeeld plaatste bij het bericht op de website over het voorval de kop 'Royston Drenthe ramt Spaanse politieauto'. Het was volgens het blad ook niet zomaar een botsing: hij knalde met zijn Audi op de politeauto.

Verrassend is het allemaal niet, zo wordt gesuggereerd, want Real Madrid nam Drenthe 'onder meer vanwege zijn agressieve spel' over van Feyenoord. Fijntjes riep Elsevier nog even in herinnering dat Drenthe vorige week een 'fikse reprimande' had gekregen van zijn coach bij Jong Oranje, Foppe de Haan.

Royston Drenthe moet, kortom, voortaan héél goed opletten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden