Macho Tomba krijgt kous op de kop

Voor zijn prestaties op de ski's heeft Alberto Tomba genoeg aan zichzelf. Maar voor zijn prestaties in bed heeft hij de medewerking nodig van mooie meisjes onder de 25....

JAN VAN DER PUTTEN

Alberto's veroveringstechniek is simpel. Hij hoeft maar met zijn vingers te knippen of de uitverkorene valt hem in extase om de hals. Toen hij laatst in de jury zat voor de verkiezing van miss Italië kon hij zelfs het vingerknippen achterwege laten. Hij bepaalde zijn keus, gaf die door aan zijn lijfwachten, en die brachten de gelukkige de blijde boodschap dat ze met de grote Tomba uit mochten.

Voor het eerst heeft deze techniek gefaald. Die schande is Tomba aangedaan door een bloedmooi meisje van twintig. Lorena Forteza werd geboren in Colombia, verhuisde naar Spanje, viel in Italië op in een reclamespotje en kreeg daardoor de rol van flamencodanseres in Il ciclone (De cycloon). Deze film van Pieraccioni is het grootste Italiaanse kassucces van de laatste jaren. Lorena heeft op slag een legioen aanbidders gekregen.

Tomba dacht dat lekkertje wel even te verschalken. 'Ciao, ik ben Alberto Tomba, ik wil met je uit, bel me terug', zei hij recht voor zijn raap tegen Lorena's antwoordapparaat. Geen reactie. Hij belde opnieuw, waar zijn manager bij was. Hij kreeg het hapje zelf aan de lijn: 'Wanneer gaan we uit?' Lorena hield af. 'Dan gaat het niet door', zei Tomba gekrenkt.

Lorena heeft hem publiekelijk van repliek gediend. 'Wat een arrogante toon', zei ze, 'nog afgezien van het feit dat ik getrouwd ben en een zoontje heb van anderhalf. Hij dacht zeker dat ik direct in de startblokken zou gaan staan. Misschien is hij eraan gewend dat hem altijd ja wordt gezegd.' Waarop de gekwetste macho boos reageerde: 'Als ze publiciteit voor zichzelf zoekt, dan doe ik daar niet aan mee.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden