Maandag 4 september 2007

Negatieve zaken rond de missie in Uruzgan krijgen te veel aandacht. Dit zei Dick Berlijn, Commandant der Strijdkrachten, in een discussie in de reeks de Volkskrant op Zondag....

Hoger salaris onderwijs
Vakbonden en onderwijsorganisaties reageren positief op het voorstel van de commissie-Rinnooy Kan om hoger opgeleide leraren meer salaris te geven. Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) en CNV Onderwijs kan hiermee de kwaliteit van het onderwijs worden verbeterd.

3000 actieve centrifuges
De Iraanse president Ahmadinejad heeft gezegd dat zijn land steeds meer uranium verrijkt. Iran beschikt volgens Ahmadinejad nu over drieduizend actieve verrijkingscentrifuges, en dat worden er naar zijn zeggen met de week meer.

Britten weg uit Basra
Britse troepen in Basra zijn begonnen aan de terugtrekking uit de Zuid-Iraakse stad. Ze waren gisteravond bezig het Basra Paleis te verlaten. De terugtrekking maakt een einde aan de Britse aanwezigheid in Basra, die in 2003 begon met de oorlog tegen Saddam.

Middelmatige roeiers
Middelmaat, meer kon Koen van Nol niet maken van de prestaties van de Nederlandse roeiers bij de WK in München. Het toernooi stemde de topsportcoördinator van de roeibond niet bepaald vrolijk. Slechts drie boten – de skiff, de lichte vier en de Holland Vier – wisten zich te kwalificeren voor de Spelen. De rest is aangewezen op gevaarlijke en onzekere ontsnappingsroutes.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden