Maandag 15 oktober 2007

Het gerechtshof in Arnhem zou alsnog onderzoek moeten doen naar de dood van een Iraakse burger in april 2004. Namens de familie van de man heeft advocate Liesbeth Zegveld daartoe een formeel verzoek ingediend, zo maakte ze in het tv-programma Buitenhof bekend....

PvdA wil van Jami af
De PvdA is zich langzaam maar zeker aan het ontdoen van Ehsan Jami. Nadat de partijleiding afstand had genomen van zijn inspanningen als ex-moslim heeft nu ook de raadsfractie in Leidschendam-Voorburg hem gevraagd op te stappen. Jami trad vorig jaar aan als gemeenteraadslid.

Birma internet weer
Het Birmese regime heeft een aantal restricties die van kracht waren na de demonstraties van de afgelopen weken versoepeld. De tijd dat de avondklok van kracht is is ingekort en de toegang tot internet is (gedeeltelijk) hersteld. Dit is gebeurd aan de vooravond van de aankomst van VN-vertegenwoordiger Gambari.

Greep op illegale visserij
De Europese Commissie wil dat de EU-landen standaardstraffen gaan invoeren voor schepen die betrapt worden op illegaal vissen. Verder wil de Commissie dat voortaan alleen vis mag worden ingevoerd als de thuisstaat van de vissersschepen garandeert dat die legaal gevangen is. Die maatregelen staan in een voorstel dat de Europese Commissie deze week bespreekt. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de commissarissen.

Actie tegen kredietcrisis
Grote banken, waaronder de grootste Amerikaanse bank Citigroup, zijn bezig met het oprichten van een gezamenlijk fonds dat moet voorkomen dat de kredietcrisis de wereldeconomie verder schaadt. Het fonds, ter waarde van ongeveer 57 miljard euro, moet steunaankopen doen op markten die dreigen in te storten, zoals die van de handel in riskante hypotheken.

Nieuwe auto: 1.638 euro
Het Indiase Tata Motors komt in de herfst van 2008 met een auto van 2.500 dollar (1.638 euro) voor de Indiase markt. Tata Motors, onderdeel van het conglomeraat dat ook het staalconcern Corus bezit, duikt daarmee ver onder de prijs van het goedkoopste model van marktleider Maruti Suzuki (een samenwerkingsverband tussen het Japanse Suzuki en het Indiase Maruti). Budgetmodellen van dit concern kosten momenteel ongeveer 5.000 dollar.

Bereik kranten stabiel
Ruim zeven op de tien Nederlanders leest dagelijks een krant. Dat zijn in totaal 9,6 miljoen lezers, waarmee het bereik van de dagbladen stabiel blijft. Dat blijkt uit de Print Monitor van het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM), dat bijhoudt hoeveel Nederlanders ouder dan 13 jaar een krant lezen. Het aantal mensen dat een regionale krant leest is bijna gelijk aan het aantal lezers van de landelijke dagbladen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden