Luistervinken krijgen geen kans meer bij Philips

'Neem nou die bank. Die is zo zwaar dat hij niet naar die stoelen kan worden geschoven. Niet bepaald bevorderlijk voor de communicatie.'..

Voor Bill Guitink, directeur van het nog in aabouw zijnde nieuwe opleidingscentrum van Philips, is het helemaal duidelijk. Het nieuwe centrum moet niet alleen aan de buitenkant maar ook binnenin de Philips-geest uitstralen. 'Philips moet flexibeler en opener worden en aandachtiger naar de signalen van de markt luisteren. Het nieuwe corporate management training centre zal een cruciale rol spelen bij het promoten van deze filosofie', zegt Guitink in DHV Times, het blad van het ingenieurs- en adviesbureau DHV.

Het centrum komt te liggen op het landgoed Groenendael bij Eindhoven en volgens het artikel heeft Philips' hoogste baas Jan Timmer zich persoonlijk met het ontwerp bemoeid. In het centrum zitten vergaderkamers, een restaurant, een hotel en 'time-out'-ruimten die 'als huiskamers moeten fungeren waarin mensen een informeel gesprek kunnen voeren'.

Het centrum is er niet alleen om het 'let's make things better'-gevoel te kweken maar ook voor de veiligheid zegt Guitink. 'Momenteel huren we faciliteiten waar ook andere bedrijven gebruik van maken. Dit belemmert een vrije discussie want je weet maar nooit wie er meeluistert.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden