Luchtige zomerliefde zonder de schijn van enige diepgang

Alles draait om liefde. Dat is waar mensen naar snakken. De twee conferenciers op de vloer begrijpen dat als geen ander....

De man in het rode pak laat plotseling zijn blik vallen op een dame op de tribune. Zij zal vanavond de ware liefde vinden. Hij weet het zeker. Gevoelig als hij is voor kosmische stralingen, weet hij zelfs waar haar toekomstige lief zit. Van de tribune aan de overkant plukt hij een heer weg en het tweetal, wat onthutst, wordt op een haastig aangesleept zitje op de toneelvloer gezet. En wij maar kijken of de vonk overslaat.

A well fucked play is een luchtige zomerproductie van Alex d'Electrique. Helemaal toegesneden op de komende festivals. Zonder de schijn van enige diepgang dartelen de spelers rond, ze voeren onhandige balletposes uit, zingen een liedje, parodiëren een Siberische sjamanendans en spreken het publiek knipogend toe.

Als het gelegenheidspaar na ruim een kwartier nog geen teken van enige toenadering vertoont, krijgt het publiek de schuld. Er moet iemand zijn die de energiebanen blokkeert. Natuurlijk loopt dat uit op het aanwijzen van een onschuldige man met een baard die deemoedig sorry zegt.

De toeschouwers gaan wel mee in het spel. Maar wat heeft het allemaal weinig om het lijf. Zonder enige aanleiding wordt een schot gelost op de man die aan de rand van de speelvloer onverstoorbaar een enorme vogel op een doek staat te schilderen. Een danseres zijgt neer als een stervende zwaan nadat ook op haar is geschoten.

Zijn die pistolen soms inderhaast ingevoegd na de recente moord die ons land in rep en roer heeft gebracht?

Maar wat zeur ik toch. Trekt Malou Gorter soms niet alles uit de kast als ze zingt? En probeert Bart Clever in zijn rode kostuum niet mooi Louis Armstrong na te doen? En dan die danseres, Jorinde Kuiper, zij weet echt wat ze doet.

Verleidelijk zakt ze tot slot in de armen van Ko van den Bosch, die onherkenbaar vermomd is met hoedje en zonnebril. Hij heeft het allemaal op zijn geweten en aan hem is de vraag op zijn plaats: 'Meneer van den Bosch, als het dan toch over de liefde moet gaan, mag het de volgende keer een onsje meer zijn?'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden