LPF wil migratie verder beperken

Huwelijks- en arbeidsmigratie moeten aanzienlijk worden beperkt. Afgewezen asielzoekers mogen niet meer na verloop van tijd op straat worden gezet, maar moeten standaard door de overheid worden uitgezet....

Deze voorstellen staan in Deltaplan Integratie, de vrijdag gepresenteerde integratienotitie van de LPF. Volgens de partij is Nederland 'geen samenleving meer', doordat niet iedereen de Nederlandse taal beheerst en er geen normenstelsel is dat door iedereen wordt onderschreven.

Migranten moeten worden aangesproken op burgerschap (onder meer door een 'staatsexamen inburgering') en verdere beperking van de immigratie is een 'noodzakelijke voorwaarde'.

De LPF stelt om die reden voor alleen hoogopgeleide arbeidsmigranten, voorzover daar een tekort aan is in Nederland, toe te laten. Bij huwelijksmigratie moet, voordat een verblijfsvergunning wordt verstrekt, een wachttijd van drie jaar worden ingevoerd. Omdat het kabinet al een aanscherping heeft voorgesteld, zou dat op een minimumleeftijd voor beide partners van 24 jaar komen.

De gezinsvormer moet bovendien over zelfstandige woonruimte beschikken . De LPF wil dat een niet-westerse allochtoon maar één keer een partner uit het buitenland mag halen met het oog op het grote aantal scheidingen na 'importhuwelijken'. Huwelijken tussen neven en nichten moeten worden verboden.

De dubbele nationaliteit moet worden afgeschaft, tegelijk moeten de eisen voor het Nederlanderschap worden opgeschroefd. Dit staat pas open voor migranten die minstens tien jaar legaal in Nederland verblijven. Bovendien moeten zij daarvan zeven jaar hebben gewerkt.

Bij het verkrijgen van een verblijfsvergunning moet een contract worden getekend. Daarin onderschrijft de migrant de Nederlandse waarden en neemt hij afstand van 'niet-westerse normen'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden