Loverboy sluipt tijdens verlof jeugdgevangenis in

Een 17-jarig meisje dat is geplaatst in de beperkt beveiligde afdeling De Vliet van de justitiële jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda heeft afgelopen zaterdag zonder toestemming bezoek gehad van haar loverboy....

ANP

De jongen, zelf geplaatst in de Rijksinrichting voor Jeugdigen De Hartelborgt in Spijkenisse, wist tijdens zijn weekendverlof ongemerkt binnen te sluipen. Directeur Jaap van der Geest van Den Hey-Acker, bevestigde dinsdag een bericht in Dagblad De Limburger hierover.

Onderzoek wees uit dat de jongen, met medewerking van het meisje, op haar kamer was gekomen door een stang voor het raam weg te halen. Van der Geest gaat aangifte doen tegen de jongen, die in het verleden zelf in de inrichting verbleef.

In overleg met de Rijksgebouwendienst zal de beveiliging van de ramen worden aangepast.

De zaak kwam aan het rollen nadat medebewoonsters aan de leiding vertelden dat ze de jongen hadden gezien. Hij was rond 6.00 uur in de ochtend binnengedrongen en vertrok voor het middaguur, aldus de directie.

De vader van het meisje is volgens Van der Geest ‘terecht boos’ over het ongewenste contact. De directeur bestrijdt echter dat het meisje in gevaar zou zijn geweest. In elke kamer is een alarmbel waarmee de leiding direct opgeroepen kan worden.

De Vliet is een halfopen inrichting waar jongens en meisjes overdag naar school gaan, werken of stage lopen. Het verblijf is vooral gericht op terugkeer naar de maatschappij. Het 17-jarige meisje verblijft sinds enkele maanden in De Vliet en staat op de wachtlijst voor een beschermde woonvorm voor licht verstandelijk gehandicapten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden