Loretta de fijnste & Badr de Verdachte

Hoe Loretta Schrijver zich stoïcijns staande houdt tussen Paul de Leeuw in Ranking the stars en Yves Gijrath de plank misslaat als adviseur van Badr Hari.

Het is ieder seizoen weer verbazingwekkend hoe Ranking the stars van BNN erin slaagt een blik met ietwat uitgerangeerde BN'ers open te trekken. Na acht seizoenen met mensen van het kaliber Hans van der Togt, Jody Bernal en Bonnie St. Clair, zou je vermoeden dat deze categorie wel zo'n beetje opgedroogd is. Maar dan blijkt er ook Nance te zijn, of Patricia Paay.

Het is meteen de kracht van het programma. Zo kan Paul de Leeuw veel harde grappen maken over leeftijd of slechte reclamespotjes die ze doen. Naarmate het seizoen vordert, ontstaat bij de kijker sympathie voor de BN'ers die inmiddels suf gebeukt in de touwen hangen door de uitspraken van de presentator.

Althans, dan moeten ze wel aan de voorwaarden voldoen van het goede gastschap van Ranking the stars. Dat betekent dat je niet grappiger moet proberen te zijn dan Paul de Leeuw, want dat ben je toch niet (Stacey Rookhuizen). Of willen bewijzen dat je niet zo braaf bent door genante dingen over seks te zeggen (Nance). Of de vragen op zijn minst moet begrijpen (Yuri van Gelder).

De fijnste gast van dit seizoen was daarom Loretta Schrijver. Ze hoorde de grappen over Schoonenberg hoortoestellen met stoïcijnse blik aan, slikte een keer en maakte er dan met op rustige toon best een leuk grapje overheen. Ze koopt bijvoorbeeld ook nooit die roddelbladen waarin ze staat, vertelde ze. Niet omdat ze het niet wil lezen, nee: ze vindt ze te duur.

'It's not easy being Badr Hari.' Aldus Yves Gijrath op 23 juli aan tafel bij Merel Westrik in het programma Half 8 Live, daags na het incident bij Sensation. Gijrath is adviseur van Hari en nam het op voor zijn cliënt. Hij bedoelde te zeggen dat Hari het niet altijd even makkelijk heeft als beroemd vechtsporter, Marokkaan, met veeleisende fans en sensatiezoekende media achter zich aan. Behalve adviseur van Badr Hari is Gijrath de eigenaar van Gijrath Media Groep. GMG geeft Jackie, LXRYen mannenblad JFK uit.

Deze week ligt de nieuwste editie van laatstgenoemde glossy in de winkel. Op de cover een zwart-witfoto van Cruijff en Hari omringd door paparazzi. De foto is, schrijft hoofdredacteur Willem Baars, gebaseerd op een bekende paparazzifoto van Madonna. De cover belooft een profiel van de K1-vechter, met 'unieke fotoshoot'. Baars legt de keuze voor het verhaal uit. JFK had de foto's al laten maken voordat er sprake was van het 'vreselijke incident tijdens Sensation White'. Het plaatste de hoofdredacteur voor een dilemma. Na overleg besloten Baars en de zijnen de foto's toch te plaatsen.

Als voorbeeld noemt hij het blad Vanity Fair, dat iets soortgelijks deed met Tiger Woods. JFK was van plan een neutraal beeld te schetsen van Hari. Dat is een sympathiek idee, maar dan moet je niet iemand die verdacht wordt van meerdere zware mishandelingen afbeelden als een popidool.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden