Loonstrook biedt somber beeld onder invloed crisis

Werknemers zijn er vorig jaar flink in inkomen op achteruitgegaan. Ze komen met gemiddeld 6 procent minder thuis. Wie in de financiële sector of de ict werkt, moet met nog minder genoegen nemen: min 8 procent. 'Je ziet dat de crisis zijn nare werk heeft gedaan', zegt onderzoeker Paulien Osse van de stichting Loonwijzer.

AMSTERDAM - In alle sectoren is ingeleverd, blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarkt- en loononderzoek dat Loonwijzer en de vacaturesite Monsterboard hebben gehouden. Aan het onderzoek hebben ruim 185 duizend werkenden meegedaan.


'De lonen reageren altijd later op de economische ontwikkelingen', zegt Osse. 'Maar de crisis laat zich op meer fronten voelen. De mensen voelen zich minder zeker van hun baan en ook de tevredenheid over het werk is gedaald.'


Werknemers in de horeca en het toerisme hadden vorig jaar het minste last van inkomensachteruitgang (min 1 procent). Maar dat betekent vooral dat de vloer van het minimumloon zijn werk doet, stelt Osse.


In de horeca wordt het minst verdiend. In die sector is ook de kans op armoede het grootst. Bijna een kwart van de horecamedewerkers verdient nauwelijks meer dan het minimumloon van 8 euro 57 voor een 23-jarige, gebaseerd op een 40-urige werkweek. 'Voor een jongere die als 16- of 17-jarige bijverdient, is dat niet zielig. Maar het is anders als je als kok of ober in deze sector moet zien te overleven.' De horeca is, met de transport, de sector waar het werkplezier vorig jaar het sterkst is gedaald (min 16 procent).


De aanhoudende crisis houdt de arbeidsmarkt nog behoorlijk op slot, blijkt verder. Bijna driekwart van de werknemers verwacht dat ze het komende jaar bij dezelfde werkgever in dienst zijn. Tegelijkertijd zegt bijna de helft open te staan voor een nieuwe baan. Dat is iets meer dan in 2012.


Dit zijn 'voorzichtige tekenen van een groeiende behoefte om in de toekomst van baan te veranderen', zegt Gian Zandonà van Monsterboard. 'Dat is na jaren van lage mobiliteit op de arbeidsmarkt goed nieuws voor werkgevers en werknemers. Een verandering van werkomgeving geeft kennis en vaardigheden van werknemers een impuls en versterkt de concurrentiepositie van bedrijven. Daarbij is een nieuwe baan de snelste manier om meer te gaan verdienen.'


Vooral in de productie en de horeca is de wens om van baan te veranderen groot. In de ict en de financiële sector is de animo daarvoor een stuk lager.


Het aantal medewerkers dat dit jaar een salarisverhoging verwacht is gedaald, van 52 naar 48 procent. In de ict zijn de verwachtingen duidelijk hoger gespannen. Daar denkt 65 procent van de ondervraagden er dit jaar weer op vooruit te gaan.


Het gemiddelde uurloon ligt het hoogst in de vergrijsde onderwijssector (16 euro 40).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden