Loodzwaar

Het is, toegegeven, wat zwaar en heftig voor een zwoele zomeravond, en ook maar een greintje humor zul je er niet in aantreffen, maar de film waarmee de Duitse regisseur met Turkse wortels Fatih Akin in 2004 de Gouden Beer in Berlijn en de Europese Oscar won, mag er zijn....

Gegen Die Wand (Fati Akin, 2004)

Canvas, 0.00 uur.

Almost Famous

(Cameron Crowe, 2000) Autobiografische film van de man die de jongste medewerker ooit was (16) van het legendarische Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. De film toont zijn eerste schreden op dat journalistieke pad. Hij mag op tournee met de (op Led Zeppelin gebaseerde) band Stillwater, tot verdriet van zijn moeder, die vreest dat hiermee vijftien jaar opvoeden in het water valt. Maar de bandleden en groupies nemen de blozende tiener op de pikantste momenten tegen zichzelf en de boze buitenwereld in bescherming. Niettemin stuit William op grotere porties seks, drugs en rock ‘n’ roll dan goed voor hem is. Fijne coming of age-film met dito soundtrack.

RTL 7, 20.00 uur.

Tumbleweeds
(Gavin O’ Connor, 1999) Een favoriet van het Sundance-filmfestival; een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar voor deze heerlijke roadmovie over een vrouw die om haar scharrels met foute mannen steeds maar weer moet verhuizen. Geen probleem ware het niet dat ze een dochter heeft die zich wat makkelijker bindt, en bovendien kans maakt op de hoofdrol in het schooltoneelstuk. En dan ontmoet ze ook nog een misschien wel niet foute vrachtwagenchauffeur.

Nederland 2, 23.15 uur.

CINEMA.NL/TV

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden