Long wil slechts als ouwe lul op de foto

Platenmaatschappij EMI heeft aan Nederlandse kranten en tijdschriften een 'vriendelijk doch dringend verzoek' rondgestuurd aangaande Robert Long, de zanger die het Nederlandstalige lied 25 jaar geleden een geheel nieuw cachet gaf met de langspeelplaat Vroeger of later, waarop titels voorkwamen als Vieze Lieze en Jezus redt....

Hoewel EMI enorm blij is dat Long ook anno 1999 nog liedjes zingt die 'ontroerend, scherp, geestig en soms baldadig' zijn, kampt de maatschappij toch met een groeiend probleem. Want anders dan Longs liedjes is Longs voorkomen de afgelopen decennia wel veranderd. Robert Long is een man op leeftijd geworden, een keurige heer met grijzend haar en een baardje.

EMI roept thans dat de artiest een plaats heeft veroverd 'tussen de groten, voor wie het niet van belang is of ze mooi, jong of trendy zijn'. Wij weten: Long is een ouwe lul geworden. Maar nu komt het: hij vindt dat helemaal niet erg! Waar zijn collega's juichen als de bladen oude foto's afdrukken waarop ze nog staan afgebeeld als rimpelloze goden, laat Long weten graag 'een trotse ouwe lul' te worden.

Daardoor moet zijn platenmaatschappij nu in een persbericht vragen: 'Wilt u de oude Robert Long voortaan s.v.p. in het archief laten rusten? Foto's die 5, 10, 20, 25 jaar geleden gemaakt werden en die niet meer met de werkelijkheid overeenkomen.' Long is 55 jaar en 'zou het zeer op prijs stellen om dat in de media dan ook terug te vinden'.

Hetgeen voldoende aanleiding is om eens aanschouwelijk te maken hoe het zover heeft kunnen komen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden