Live

Londen 2012, van minuut tot minuut - Opnieuw goud voor hockeydames

  • Hockeysters winnen finale van Argentinië: GOUD
  • Brons voor BMX-sensatie Laura Smulders
  • Zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout behalen brons
  • Taekwandoka Tommy Mollet uitgeschakeld
  • Dames 4 x 100 meter estafette eindigen als 6de in finale
  • Heren 4 x 100 plaatsen zich voor finale estafette

'Dit is een goed stel hoor'Beeld reuters

GOUD voor de hockeydames, ze verslaan overtuigend Argentinië met 2-0! Het team van bondscoach Max Caldas was in de Riverbank Arena in Londen met 2-0 te sterk voor Argentinië, de regerend wereldkampioen.

Het is voor de Nederlandse hockeysters de derde olympische titel. Eerder behaalden 'we' goud in 1984 en 2008.

Hier meer over de finale

De tweede goal

Dit gaat de goede kant op! 2-0 door een geweldige strafcorner van Maartje Paumen.

En het is 1-0! Carlien Dirkse van den Heuvel schiet Nederland op voorsprong. Ze haalt hard en doeltreffend uit, nadat de strafcorner van Eva de Goede wordt gekeerd door de Argentijnse keepster.

Het kan nog alle kanten op, straks in de tweede helft van de hockeyfinale van de Nederlandse dames tegen de Argentijnen. Het is rust. Het staat 0-0.

De Nederlandse mannenploeg heeft zich met een Nederlands record geplaatst voor de finale van de 4x100 meter estafette, Het kwartet, bestaande uit de sprinters Brian Mariano, Churandy Martina, Giovanni Codrington en Patrick van Luijk, snelde in de eerste serie naar de vierde plaats in 38,29 seconden. Door diskwalificatie van de Britse ploeg schoof Nederland op naar plaats drie en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de eindstrijd op zaterdag.

Finale voor de vrouwen gaat beginnen. Smulders gaat als een speer van start! Laura Smulders pakt brons!

Pas een jaar bezig, en nu al een medaille op zak voor Smulders. De race was een ware sensatie.

De Colombiaanse Mariana Pajon en de Nieuw-Zeelandse Sarah Walker behaalden respectievelijk goud en zilver.

Laura Smulders kwalificeert zich als derde in haar serie voor de finale! De piepjonge Nederlandse eindigt als vierde in de laatste run, ruim genoeg voor een finaleplaats.

Raymon van der Biezen eindigt als tweede. De finale lijkt Van der Biezen, met nog één run te gaan, niet meer te kunnen ontgaan.

Twan van Gendt wordt door de Fransman Daudet volledig in het nauw gedreven in zijn heat en is meteen kansloos voor de winst. De Nederlander eindigt als vijfde.

Raymon van der Biezen is ongenaakbaar in zijn eerste run. De Nederlander wint voor de Brit Liam Phillps

Raymond van der Biezen.Beeld anp

Laura Smulders eindigt na een zwakke start in haar eerste run als vierde, een erg mooi resultaat. Nu is het de beurt aan de mannen.

Laura Smulders in actie.Beeld getty

Zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben in Weymouth brons veiliggesteld. Ze gingen in de finale als zesde over de finish, net achter de Franse rivalen. Daardoor was de derde plaats binnen. Westerhof en Berkhout gingen als nummer 3 de medalrace in. Ze hadden geen kans meer op goud en zilver.

Tommy Mollet is vandaag doorgedrongen tot de kwartfinales van het olympisch taekwondotoernooi. De Brabander zorgde in de openingsronde voor een verrassing door de als derde geplaatste Egyptenaar Abdelrahman Ahmed te verslaan. Na de reguliere speeltijd stond het 8-8, waarna Mollet in de extra tijd als eerste het 'golden point' maakte.

Zijn partij in de kwartfinale begint om 17.15 uur (Nederlandse tijd).

Het was weer een uiterst succesvolle dag voor TeamNL, vandaag op de Olympische Spelen. De Nederlandse equipe staat nu op 19 medailles, twee boven de doelstelling. Nederland passeerde door het prachtige hockeygoud van de vrouwen Japan en Kazachstan in het medailleklassement en steeg naar de 11e plek.

BMX'ster Laura Smulders en de zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof in de 470 klasse zorgden vandaag voor bronzen medailles. Vooral die van Smulders kwam als een grote verrassing.

En wat zit er nog in het vat? De estafettemannen plaatsten zich voor de finale van de 4x100 meter. Brian Mariano, Churandy Martina, Giovanni Codrington en Patrick van Luijk liepen een verre van vlekkeloze race, maar desondanks dook het kwartet met 38,29 onder het nationaal record (38,34). Nederland finishte als vierde, maar werd op de derde plaats gezet omdat Groot-Brittannië door een foute wissel uit de uitslag werd gehaald.

Teleurstelling was er vandaag ook, Taekwandoka Tommy Mollet werd uitgeschakeld en de dames 4 x 100 meter estafette eindigden als 6de in de finale.

Nog twee dagen Olympische Spelen, nog twee dagen genieten. Lees wat er vandaag allemaal gebeurde terug via het onderstaande liveblog.

De tweede helft is begonnen.

Ook Pieter van den Hoogenband vindt het spannend

Een sensatie, zojuist bij de 4 x 100 bij de dames, de Amerikaanse ploeg verbreekt het wereldrecord uit 1985 en grijpt zo naar het goud. De Nederlandse dames redden het niet, zij finishen als zesde.

De Nederlandse estafetteploeg plaatste zich op het nippertje voor de olympische finale van de 4x100 meter. Slechts dankzij de diskwalificatie van de Britse equipe ging het Oranje-kwartet naar de eindstrijd. Toch hebben de atleten hoop op eremetaal. 'Er zijn twee landen, Jamaica en de Verenigde Staten, duidelijk beter', zei Giovanni Codrington. 'Maar de strijd om de derde plek ligt open.'

De wedstrijd verloopt rommelig. Beide ploegen zijn gespannen, het spel loopt niet, passes komen niet aan. De stand is, na ruim een half uur spelen, nog 0-0.

En we zijn begonnen! Wordt het GOUD?

BMX-bondscoach Bas de Bever zag zijn pupillen Raymon van der Biezen en Twan van Gendt net naast de medailles grijpen op de Olympische Spelen. De verrassing zat in het vrouwentoernooi waar Laura Smulders het brons veroverde. 'Ik ben superblij voor Laura', zei De Bever, die de 18-jarige Horssense verkoos boven Lieke Klaus.

'De plaatsen 4 en 5 voor die mannen is hartstikke tof, maar ze hadden ook allebei op het podium kunnen staan. Een week geleden had ik ervoor getekend, maar als je ziet hoe ze de laatste dagen reden had er meer ingezeten', meende De Bever, die op Papendal met een groep sporters kon werken op een baan die was gemaakt op basis van die van Londen. 'Dat speelt zeker mee in dit succes', wist de coach.

De Bever en wielerbond KNWU moesten hun keuze voor Smulders tot voor de rechter verdedigen toen Klaus, de nummer 4 van het WK in 2011, een kort geding aanspande, tevergeefs. De Bever: 'Ik hoef daar niet veel over te roepen. Deze medaille zegt alles.'

Beeld getty

Aftellen naar de finale voor de hockeydames. Binnen een klein uur nemen zij het op tegen Argentinië. Om 21:00 uur gaat de wedstrijd van start.

In onderstaande tweet legt een verslaggever van de BBC nog eens uit wat er gebeurde tijdens de hockeywedstrijd tussen de Nederlandse mannen en Groot-Brittannië, waarbij de Britten vernederd werden.

Beeld afp

Taekwondoka Tommy Mollet ging tijdens de Spelen van Londen voor het hoogste haalbare, maar werd in de kwartfinale van de klasse tot 80 kilogram gestuit door de Armeniër Arman Jeremjan: 4-6. Omdat Jeremjan in de halve eindstrijd onderuit ging, kreeg de Nederlander geen herkansing meer.
'Uiteraard wil je naar de finale en als dat niet lukt is dat een teleurstelling', reageerde de 33-jarige Tilburger. 'Hij deed het in het begin wat slimmer. Ik dacht op een paar momenten dat ik goed verdedigde maar toch scoorde hij.'

Toch keek Mollet met genoegen achterom. 'Je staat op een mooi podium te spelen en de sfeer is fantastisch. Daar geniet ik ook van.'

De verbazing viel van haar gezicht te lezen. 'Het is niet te geloven. Ik had niet verwacht dat ik brons kon halen. Mijn doel was een plaats in de finale en dan misschien in de top 6 rijden. Dan was ik al gelukkig geweest', vertelde de BMX'ster Laura Smulders uit het Gelderse Horssen op de olympische crossbaan in Londen.

'Bijna iedereen in de finale is al eens wereldkampioen geweest en ik ben 18. Ik kom net kijken. Ik kwam over de finish en werd gek.'

Smulders geldt als een technische rijdster op de crossbaan. 'Ik ben niet de sterkste, andere grotere meiden moeten het meer van hun kracht hebben. Dankzij mijn techniek kan ik bijvoorbeeld de bochten beter aansnijden en op de bulten mijn snelheid behouden of zelfs nog versnellen.'

Een jaar geleden, nadat ze het atheneum had afgerond, koos ze voor een fulltime leven als topsporter. 'Ik wilde kijken hoe ver ik kon komen, maar eigenlijk dachten we meer aan Rio 2016.'

Toch geen herkansing voor Tommy Mollet. De Tilburger verloor eerder in de kwartfinales en zag dat zijn opponent - de Armeniër Arman Jeremjan - later in de halve finale onderuit ging tegen de Argentijn Sebastian Crismanich. Daardoor krijgt hij ook geen herkansing.

Tommy Mollet.Beeld ap

Medaille-uitreiking voor de zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout bezig. De dames gaan met de bronzen plak naar huis. De zeilsters geven elkaar een innige knuffel en gloeien van trots.

Richard Nummerdor en Richard Schuil vertikken het. Ze schuiven vanavond niet aan bij Mart Smeets. Het duo spreekt van een 'bewuste keuze'.

Dat meldt NUsport. Afgelopen week was Smeets een hot topic na een opvallend interview met volleybalster Manon Flier. Flier is de vriendin van Nummerdor. 'Daar heeft het ook mee te maken, maar het gaat met name om het vooroordeel dat Smeets heeft ten opzichte van mijn sport. Daar heeft hij de afgelopen jaren duidelijk zijn mening over gegeven.'

Helaas, Raymond van der Biezen eindigt vierde. Twan van Gendt kwam ten val en wordt vijfde. Geen medailles voor de mannen.

De Australiër Sam Willoughby pakte zilver, en de Colombiaan Carlos Mario gaat naar huis met brons.

Ook de BMX-mannen staan klaar voor de start. Van der Biezen gaat mee met de besten!

Tommy Mollet verliest de kwart finale taekwondo. Er gloort nog een kleine kans op brons, via de herkansing.

De 33-jarige Tilburger kwam in de gewichtsklasse tot 80 kilogram te kort tegen de Armeniër Arman Jeremjan: 4-6.

Indien Jeremjan later vandaag de finale bereikt, mag Mollet deelnemen aan de herkansingen.

Kwartfinale van de mannelijke BMX'ers.Beeld getty

Drie Nederlanders behalen de finale! Laura Smulders, Twan van Gendt en Raymond van der Biezen gaan alle drie door, spektakel!

De eindstrijd bij de mannen vindt om 17.40 uur Nederlandse tijd plaats. De vrouwen rijden hun finale net voor de mannen.

Twan van Gendt gaat als een speer van start in zijn tweede run, waarin de Nederlander achter de ongenaakbare Australiër Willoughby als tweede finisht. Van Gendt bezet de tweede plaats in zijn serie. Wordt het een finale met twee Nederlandse BMX'ers? En ook bij de vrouwen staat Laura Smulders er prima voor.

Toen bondscoach Paul van Ass in januari besloot Teun de Nooijer te passeren voor trainingsstages in Australië en Spanje, leek de interlandloopbaan van de recordinternational ten einde. De 36-jarige aanvaller kreeg later toch weer het vertrouwen en neemt zaterdag afscheid in de olympische finale tegen Duitsland.

'Een mooier einde kan niet', zei De Nooijer vanmiddag. 'Dit is het podium waarop je afscheid wilt nemen.' De hockeyer begint tegen de Duitsers aan zijn 453e interland en was er al bij toen Oranje in 1996 goud pakte bij de Spelen van Atlanta.

Laura Smulders finisht in haar tweede run als derde. Omdat de beste vier racers van elke heat zich voor de olympische finale plaatsen, ligt Smulders op koers.

Olympisch zeilbrons was het hoogste haalbare voor Westerhof en Berkhout. 'Toen we over de finish kwamen, voelde het aan als goud', sprak Berkhout glunderend. 'Meer konden we immers niet meer winnen. Geweldig.'

Westerhof en Berkhout moesten na het passeren van de eerste boei een strafrondje varen. 'We weten nog steeds niet waarom. Ik denk dat we door de Brazilianen een oor zijn aangenaaid in een bakboord/stuurboord-situatie. Dat maakte het allemaal wel even lastiger voor ons. Gelukkig zaten we aan de goede kant van de baan waar de wind nog even bleef staan. Dus we lagen er weer redelijk snel bij. Tactisch hebben we het daarna goed gespeeld.'

Het paard waarmee Gerco Schröder woensdag zilver won op de Olympische Spelen in Londen is in beslag genomen.

Marathonloper Mathew Kisorio uit Kenia is in juni positief getest op een verboden middel. Dat heeft de atletiekfederatie van het Afrikaanse land vrijdag bekendgemaakt.

'We hebben hem voorlopig geschorst, tot nader onderzoek wordt gedaan, zei de algemeen secretaris van de federatie, David Okeyo, op de Spelen in Londen. Kisorio eindigde dit jaar als tiende op de befaamde marathon van Boston.

Strafcornerspecialist Mink van der Weerden kan morgen waarschijnlijk meespelen. Hij kreeg gisteren in de halve eindstrijd tegen Groot-Brittannië kort na de rust een bal hard op zijn voet. Hij zat daarna langs de kant de wedstrijd uit, met veel ijs op de pijnlijke plek.

'Volgens mij ziet het er goed uit', zei bondscoach Van Ass in het olympisch dorp. 'Mink gaat vanavond gewoon met de groep mee loslopen.'

Mink van der Weerden (L)Beeld reuters

Hockeyer Klaas Vermeulen kan vier tot zes weken niet hockeyen, hij raakte gisteren geblesseerd. De officiële diagnose luidt een luxatie van het AC-gewricht, wat inhoudt dat zijn schouder geheel of bijna geheel uit de kom is geweest. Zijn banden in het schoudergewricht zijn opgerekt. Vermeulen hoeft niet te worden geopereerd.

Tim Jenniskens wordt als vervanger van Vermeulen aan de selectie voor de finale tegen Duitsland toegevoegd. Hij verbleef de voorbije 2 weken als reserve buiten het olympisch dorp, maar mocht wel meetrainen.

Vermeulen krijgt overigens wel gewoon zijn medaille.

Klaas VermeulenBeeld anp

De Tunesische zwemmer Oussama Mellouli heeft het goud op de 10 kilometer in het open water veroverd. Hij volgt daarmee de Nederlandse Maarten van der Weijden op, die vier jaar geleden de titel pakte op het toen nieuwe olympische onderdeel. Van der Weijden was als toeschouwer bij de race aanwezig.

Zwemmer Maarten van der Weijden met zijn gouden medaille in 2008.Beeld anp
Beeld ap

Foto: Zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout tijdens de training in Weymouth.

Beeld anp

De Duitse hockeyers zijn zaterdag in de olympische finale tegen Nederland uit op revanche. De ploeg verloor eerder in het toernooi de groepswedstrijd met 3-1 van Oranje. 'In de finale zal het team winnen, dat dit het meeste wil. Het gaat nu om het grote 'ding'. En wij willen dat grote 'ding'', aldus aanvoerder Max Müller. Ook Matthias Witthaus keek met vertrouwen vooruit. 'Dit is een klassieker. We hebben wat goed te maken.' De 29-jarige speler wil met een overwinning in zijn 364e en laatste interland afscheid nemen. 'Dat zou de kroon op mijn loopbaan zetten.'

Voormalig recordinternational Philipp Crone was ook niet onder de indruk van de monsterzege van Oranje op Groot-Brittannië (9-2). 'Dit voor ons een geschenk. Hoe sterker de tegenstander, hoe beter de Duitse prestatie.'

Bekijk hier de mooiste foto's van dag 14 van de Spelen.

Blijdschap bij Tommy Mollet na zijn overwinning op de Egyptenaar Abdelrahman Ahmed.Beeld anp

Spice Girls reunite! De beroemde Britse meidengroep treedt hoogstwaarschijnlijk op tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen, aanstaande zondag.

Geri Halliwell ('Ginger Spice'), Emma Bunton ('Baby Spice'), Victoria Beckham ('Posh Spice'), Melanie Chisholm ('Mel C') en Melanie Brown ('Mel B') zijn gisteren vastgelegd tijdens een repetitie in het centrum van Londen.

De Spice Girls afgelopen juni in Londen.Beeld getty

Foto: Tommy Mollet (R) vandaag in actie tegen de Egyptenaar Abdelrahman Ahmed in de openingsronde van taekwondo mannen op de Olympische Spelen in Londen.

Beeld anp

Ook al gaat Churandy Martina zonder medaille naar huis, hij blijft lachen, zegt hij op Twitter:

Churandy Martina.Beeld anp

Met een enorme sprong schiet de hit 'Sky On Fire' van de Nederlandse band Handsome Poets naar nummer 1 in de meest actuele hitlijst van Nederland: de iTunes Top 30 van Q-music. De afgelopen week is de 'anthem' van de Olympische Spelen 2012 zoveel gedownload dat het gevestigde namen als Will.i.am en Nick & Simon achter zich laat.

Handsome PoetsBeeld anp

Volgende week vrijdag wordt Epke gehuldigd in zijn geboorteplaats Lemmer. Gastheer van de avond is niemand minder dan Hans van Zetten, de commentator die 'kleur gaf aan de Spelen'.

Epke Zonderland tijdens zijn oefening op rek.Beeld anp

Na een dag rust staat Epke Zonderland nog steeds in het middelpunt van belangstelling. Vanochtend was hij te gast bij de Chinese tv-zender CCTV en daarna volgde een interview bij de BBC.

Mocht u vanavond afreizen naar het Holland Heineken House in Londen: ex-judoka Dennis van der Geest verzorgt er de muziek.

Mooie foto uit Amsterdam-oost, waar kunstenaar Ives One een hommage aan Epke Zonderland heeft aangebracht op een dichtgespijkerd pand.

Beeld ANP

Sprinter Churandy Martina, zijn naam viel al vaker, blijft altijd lachen, lijkt het. Volkskrant-columnist Toine Heijmans denkt dat voetballers, politici en misschien zelfs de rest van Nederland wel iets kan leren van zijn vrolijkheid en die van de andere olympiërs.

Het gebeurt de besten: de lensdop vergeten weg te halen voor de camera. En dat dat ook professionele fotografen gebeurt, laat onderstaand filmpje zien.

Tegenvaller voor sprinter Usain Bolt: hij is gisteren zijn gelukskettinkje verloren tijdens de finale van de 200 meter. De politie bekijkt nu beelden van de BBC om te kunnen zien waar Bolt het kleinood verloor, twittert redacteur Dan Damon.

Nieuws uit Oostenrijk. Dat land zal olympische sporters niet langer financieel ondersteunen. Dat zegt minister van Sport, Norbert Darabos, tegen de Oostenrijkse krant Kurier. De Spelen in Londen zijn een grote deceptie voor het land, met nul medailles. Dat is een evenaring van het dieptepunt in Tokio 1964.

'We moeten ophouden ongecontroleerd met de gieter er overheen te gaan', stelde hij ten aanzien van financiële steun aan bonden. Sporten die geliefd en van olympische kwaliteit en gewicht zijn voor Oostenrijk zullen sterker gesteund worden dan andere sporten. Welke sporten dat zijn, kon Darabos nog niet zeggen. Wel kondigde hij nieuwe wetgeving aan.

De bewindsman had zich bijzonder geërgerd aan 'mensen die een 20e, 25e, 30e plaats hebben gehaald en voor de camera gaan staan om te vertellen hoe goed de sfeer wel niet was in het olympisch dorp. Met de nieuwe sportwet moet gewaarborgd worden dat Oostenrijk geen olympische toeristen meer voortbrengt'.

De Oostenrijkse Caroline Weber probeert zich te kwalificeren met de bal tijdens het ritmisch gymnastiek-toernooi, vandaag.Beeld getty

Een overzicht van de afstanden die spelers afleggen tijdens een gemiddelde wedstrijd, gemaakt door de organisatie van de Spelen in Londen. Een hockeyer legt in 70 miniten zo'n 9 kilometer af, een handbalspeler 4,75 kilometer per wedstrijd. Compleet overzicht is hier te vinden.

Valentin Verga tijden de wedstrijd tegen Groot-Brittannië gisteren.Beeld getty

Ook Patrick van Luijk komt vandaag in actie, en wel op de 4 keer 200 meter estafette.

Nog even over de hockeyzege van gisteren. Volkskrantverslaggever Robèrt Misset schrijft vandaag: 'Dit was tikkie-takkie-hockey in Barcelona-stijl en een definitieve trendbreuk met het verleden.'

Het kort geding, dat een advocatenkantoor in Den Bosch had aangespannen om huldiging van de olympische sporters op het Stationsplein aldaar te voorkomen, is ingetrokken, zo hebben de gemeente en het kantoor vandaag bekendgemaakt.

Hij is een fenomeen, en weet dat van zichzelf. Usain Bolt, die gisteren na de 100 meter ook zijn titel op de 200 meter sprint prolongeerde, noemde zichzelf na afloop van de finale 'de grootste levende legende'.

Daarna moest Carl Lewis het ontgelden volgens The Guardian. Lewis, bepaald geen onverdienstelijk atleet, had gesuggereerd dat het succes van de Jamaicanen op de sprintnummers wel eens iets te maken zou kunnen hebben met de regels rondom drugs en doping in Jamaica. 'Ik heb geen respect voor hem', antwoordde Bolt gisteravond.

Bolt na zijn gewonnen 200 meter-race.Beeld getty

Ingelast 'persmoment' van de hockeyers vandaag. Coach Paul van Ass en spelers De Nooijer en Bakker zullen om 13.30 uur van zich laten horen, na de enorme zege op Groot-Brittannië van gisteravond.

Gevoelig onderwerp bij de Spelen blijft sponsoring. Atleten worden (persoonlijk) gesponsord, maar worden geacht daar geen uiting aan te geven tijdens de toernooien zelf. Volgens Z24 overtrad de Jamaicaanse sprinter Yohan Blake de regels, door een - overigens peperduur - merkhorloge te dragen bij de finale van de 100 meter.

Als de sportprestaties van landen die deelnemen aan de Olympische Spelen rechtstreeks gekoppeld worden aan het bruto binnenlands product (bbp), bevolkingsgrootte of de omvang van de olympische ploeg, dan zou de medaillespiegel er heel anders uitzien. Het eilandstaatje Grenada zou met stip op nummer één staan bij een dergelijke alternatieve ranglijst, concluderen statistici die in opdracht van de Britse krant The Guardian onderzoek hebben gedaan.

Ten aanzien van bbp en bevolkingsomvang zou Grenada met zijn ene gouden medaille op plaats één komen. Gerelateerd aan de omvang van de olympische ploeg is de plak goed voor een zesde plaats.

Jamaica volgt met respectievelijk de plaatsen twee, twee en vijf.
De Nederlandse medailleoogst levert afgezet tegen het bbp een 39ste plek op.

Hardloper Kirani James met zijn gouden medaille.Beeld ap

Spectaculaire kwartfinales gisteren bij het BMX'en, met de Nederlanders Van der Biezen en Van Gendt in actie. Beide zijn door naar de halve finales, die vandaag verreden worden. Dat geldt helaas niet voor Jelle van Gorkum.

Na zondag is het echt voorbij trouwens, de Olympische Spelen. De sluitingsceremonie wordt voor de NOS van commentaar voorzien door Hans van Zetten en Dione de Graaff. Turncommentator Van Zetten mag, zo schrijft hij zelf, aantreden omdat 'zijn stem de Spelen kleur hebben gegeven', volgens de NOS.

Nog even nagenieten van de monsterzege van het Nederlands hockeyteam van gisteren op Groot-Brittannië. 9-2, werd het. 9-2. Werpen we niet zonder leedvermaak een blik in de kranten uit het land waar hockey werd uitgevonden: 'De Nederlanders hebben de term nog niet uitgevonden maar het was niets minder dan totaalhockey dat 4 jaar van voorbereidingen door de Britse hockeymannen in een klap wegvaagde', schrijft The Independent.

Maar voor hetzelfde geld piepen we na de finale van morgen wel anders.

Sprintfenomeen Usain Bolt ging er gisteren zelf even vandoor met een camera van een van de fotografen langs de kant, na zijn gewonnen 200 meterfinale. Leverde best mooie foto's op, zo is te zien bij Petapixel.

Usain Bolt met de camera van een van de fotografen.Beeld reuters

Welke Nederlanders vandaag in actie komen, is hier nog eens terug te lezen.

Bijna zijn de Olympische Spelen in Londen ten einde. Maar voordat het zover is, doet Nederland in een aantal sporten nog mee om de medailles. Zo speelt het dameshockeyteam vanavond de finale tegen Argentinië, zeilen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout de medalrace in de 470-klasse en loopt het Nederlands damesestafetteteam de 4 x 100-meterfinae in het olympisch stadion.

Het is allemaal live te volgen via ons liveblog.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden