LIVEBLOGCORONAVIRUS

Live: RIVM meldt 214 besmettingen, hoogste aantal sinds 7 juni

Het coronavirus laait weer op. In het buitenland, maar ook in ons eigen land neemt het aantal besmettingen toe. Volg het laatste nieuws rondom het virus in dit liveblog.

Redactie
Een klant desinfecteert haar handen bij de ingang van een supermarkt in Brussel. Beeld Hollandse Hoogte / EPA
Een klant desinfecteert haar handen bij de ingang van een supermarkt in Brussel.Beeld Hollandse Hoogte / EPA

Lees hier het liveblog van vrijdag 24 juli terug. Ontvang pushmeldingen via onze app, abonneer je op onze nieuwsbrieven, en lees alles over het virus in dit dossier.

De corona-uitbraak in de wereld
Alle landen in de wereld publiceren dagelijks cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar in elk land zijn de problemen weer anders en bevindt de crisis zich in een andere fase. Hoe moeten we de statistieken met elkaar vergelijken?

Barbara Baarsma en zoon Maarten over de coronacrisis: ‘De jongeren hebben de hoogste prijs betaald’
Als de covidcrisis ergens over ging, was het de solidariteit tussen generaties. De Volkskrant laat deze zomer ouders en kinderen aan het woord over vrijheid en beperking, afstand en nabijheid. Deze week: econoom Barbara Baarsma en Maarten de Lange, student economie.

Wel of geen mondkapje? Overheden buitelen over elkaar heen
Het oplaaiend aantal besmettingen met covid-19 leidt voor het eerst tijdens de coronacrisis tot barstjes in het Veiligheidsberaad. Vanuit de 25 veiligheidsregio’s klinken tegenstrijdige boodschappen over nut en noodzaak van een (onderzoek naar) mondkapjesplicht in de openbare ruimte.

Is het virus eigenlijk al weg? (En andere dwarse ideeën over corona langs de wetenschappelijke meetlat)
En dan is er, met alles wat nog onbekend is over het coronavirus, de mogelijkheid dat we het virus helemaal verkeerd hebben begrepen. Dat covid-19 alweer voorbij is, of misschien zelfs nooit zo erg was. Een omstreden idee, dat ook in Nederland rondzingt in kringen van dwarsdenkers en demonstranten. Zou er een kern van waarheid in zitten?

Op vakantie naar het buitenland: kan dat nog of gaat Europa weer dicht?
Her en der in Europa ontstaan nieuwe besmettingshaarden van het coronavirus. Kan een vakantiereis nog wel doorgaan of gaan Europese landen achter elkaar weer in lockdown? We beantwoorden vier vragen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden