Liever Koning Voetbal dan de Weense wals

De hymne die op last van de snelle marketingboys van TEAM ten gehore moet worden gebracht, dat is al erg....

Welkom in de wereld van de Champions League!

Maar het kan nog erger. Woensdag mocht Ron Brandsteder in het Olympisch Stadion van het Ajax-bestuur de microfoon ter hand nemen. Ron had er zin in en toonde zijn grote verbale talent. 'We gaan ervoor'

Het Amsterdamse publiek werd het beste ter wereld genoemd, alles was fan-tas-tisch en of de toeschouwers maar vooral met hun vlaggetjes wilden wapperen. En dat deden ze.

Want op de middenstip stond André Rieux met zijn viool, voor een rechtstreekse televisiespot voor de best verkochte cd in Nederland aller tijden. En de verslaggevers konden er hun voordeel mee doen. Ajax in de Europa Cup-finale in Wenen, Rieux met de Weense wals van Strauss, dat was een kans voor een verlaten doel.

Het publiek in Amsterdam werd woensdag voor de wedstrijd tegen Bayern München opgewarmd door René Froger, net zo'n Ajax-supporter als Brandsteder. Prachtig vond het publiek het, althans een groot deel ervan.

Froger, dat gaat nog net. We herinneren ons van de laatste jaren bij Europa Cup-wedstrijden in het Olympisch Stadion de blèrende Jan Rietman;

Hans Versnel met zijn 'We gaan met z'n allen naar Amerika'.

Dries Roelvink.

Koos Alberts.

Weer Jan Rietman.

En, de ergste van allemaal, Peter Beense. Nimmer hebben wij in een voetbalstadion zo'n dieptepunt beleefd als in het bijprogramma van Ajax - Hajduk Split.

Vroeger zou zo'n man door kankerende Amsterdammers zijn weggehoond. De supporters van nu vinden alles prachtig. Zelfs Peter Beense. Want hij zingt We are the Champions.

Laat Ajax een voorbeeld nemen aan Hajduk Split dat voor de thuiswedstrijd een kleurrijk gezelschap op het veld liet dansen en een zangeres weemoedige Kroatische liederen ten gehore liet brengen. Of kies voor de keiharde rock-muziek.

Of nog beter, laat een muziekkorps de aloude mars Koning Voetbal spelen. Niet te hard, zodat de supporters datgene kunnen doen wat ze in een stadion moeten doen: praten over de kansen, de doelpunten, de wedstrijd.

P.O.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden