Liberaal euthanasiebeleid minder gesteund

Het aantal voorstanders van een liberaal euthanasiebeleid neemt geleidelijk af. Dat blijkt uit een enquête die de IKON door het NIPO liet uitvoeren voor het tv-programma Een goede dood, dat vanavond wordt uitgezonden....

ANP

DEN HAAG

In 1988 vond 81 procent van de ondervraagden dat iemand die in een voor hem onaanvaardbare, uitzichtloze noodsituatie verkeert, altijd het recht heeft beëindiging van zijn leven te vragen. In 1993 was dat percentage 78 en in de NIPO-enquête 71.

De grootste daling is te zien onder gereformeerden. Twee jaar geleden was 60 procent van de ondervraagde gereformeerden voorstander van een liberaal euthanasiebeleid, in de NIPO-enquête is dat 46 procent.

Het percentage voorstanders onder hervormden liep terug van 71 procent naar 62 procent en bij katholieken van 74 naar 69 procent. Onder de niet-kerkelijken daalde de steun van 93 procent in 1993 naar 86 procent dit jaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.