LEZINGEN

In de lezingenserie 'Het sumblieme - over het schone en wrede in kunst en wetenschap' in de Balie, spreken zaterdag Maria van Daalen, Willem Melchior, Nachoem M....

Amsterdam

Zondag in de Balie het debat De kunsten, de nieuwe media en de publieke omroep met Sonja de Leeuw (docente film en televisie UvU), Hans van Weers (Egmond Film and Television), Clea de Koning (Filmproducente) en Hans van Beers (Raad van Bestuur NOS).

Vandaag om 14 uur begint in het Theaterinstituut 'NewOp7', een internationale conferentie over opera en muziektheater, die duurt t/m zondag. Met o.a. workshops door Bart Kiene, Friso Haverkamp, Lukas Pairon, Eric Salzman, Nanette Ris en Paul Koek.

Maandag spreekt Ola Mafaalani met Ritsaert ten Cate in de serie 'Toneelmakers van twee generaties in gesprek' in het Theaterinsituut. Jean-Paul Bresser (Elsevier) leidt het gesprek.

Apeldoorn

Zondag om 15 uur spreekt kostuumdeskundige Marian Conrads in het Historisch Museum over 'Oranje souvenirs en oranje in de mode'.

Arnhem

Vanavond in het Museum voor Moderne Kunst een discussie over museumbeleid in een multiculturele samenleving m.m.v. Mohammed Benzakour (publicist en Kamerlid), Hans van Houwelingen (beeldend kunstenaar) en Liane van der Linden (Nederlandse Museum Vereniging). Aanvang 20 uur.

Den Haag

'Tijdgenoten' is de titel van een serie lezingen in het Zeebelt Theater waarin beeldend kunstenaars vertellen over een geliefde voorganger. Vrijdag spreken daar J.C.J. Vanderheyden over Pieter Breughel en Merlijn Bolink over Jan Bolink.

Rotterdam

De video 'Not For Sale - Feminism and Art in the USA in the 1970s' van Laura Cottingham wordt vandaag t/m zondag om 13.30 en 15.30 uur vertoond in De Vaalserberg. Vandaag spreekt Sandra Smallenburg om 17 uur over het onderwerp van de video, vrijdag Nanouk Leopold, zaterdag Kamiel Verschuren en zondag Anita Lange.

Kunstenaar Hermann Gabler en filosoof Sybrandt van Keulen spreken over elkaars werk, vanavond in het Centrum Beeldende Kunst.

In de reeks 'Culturele ontmoetingen' in Boijmans Van Beuningen, zondag om 14 uur twee lezingen door Isabel Hoving (universiteit Antwerpen) en Ria Lavrijse (Tropeninstituut). Na afloop debat o.l.v. Liesbeth Levie.

'Multimedia en theater: verrijking of verschraling van de verbeelding?' is de titel van de lezing door Guy Cassiers (RO Theater), dinsdag in Zaal de Unie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden