LEZINGEN

Musicoloog Rokus de Groot spreekt over het werk van Mirabai aan de hand van opnamen van vertellers en zangers die putten uit het werk van deze Rajasthaanse prinses uit de zestiende eeuw....

Amsterdam

In de serie waarin theatermakers van twee generaties in gesprek gaan, spreekt Erik-Ward Geerlings met Frans Strijards, maandag in het Theater Instituut Nederland.

Leeuwarden

'Friezen in Italië' is de titel van de lezing door conservator G. Elzinga, zaterdag om 11.30 uur in het Fries Museum.

Maastricht

K. Vuyk (Hogeschool voor de Kunsten, Kampen), spreekt over 'De waarde van kunst', dinsdag voor Studium Generale (Collegezaal Nieuwenhof, Zwingelput 4).

Rotterdam

Binnen het kader van Het Rotterdam Project valt de lezing 'De organisatie van gelijkwaardigheid' door Gerard Endenburg (Sociocratisch Centrum), woensdag om 20 uur in Witte de With.

De eerste avond in een serie over het stadsleven gaat over de stad als plek waar subculturen tot bloei komen, dinsdag in het NAi. Lezing en interviews door Siebe Thissen (stand-up filosoof).

In de lezingenserie 'Culturele ontmoetingen' in Museum Boijmans Van Beuningen spreken zondag om 14 uur Mineke Schippers (Universiteit Leiden) en (o.v.) Johannes Fabian (UvA) over de wederkerigheid op het gebied van de kunsten.

Vandaaag, vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30 uur wordt 'Not for Sale - Feminism and Art in the USA during the 1970s' in de Vaalserberg vertoond, een video in de vorm van een essay van Laura Cottingham. Op die dagen spreken om 17 uur achtereenvolgens Sanne van Rijn, Lydia Schouten, Wapke Feenstra en Renee Turner.

Schiedam

'Van ideaal tot theater' is een symposium over theaterbouw, maandag vanaf 10.30 uur in Theater aan de Schie.

Zwolle

'De Hoge G' is een lezingenreeks in Zwolle en Den Bosch over emoties in muziek. Maandagavond spreekt Marcel Zijlstra over Gregoriaanse muziek, i.s.m. koor Nova Schola Cantorum, in het Conservatorium.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden