LEZINGEN

Naar aanleiding van het 600-jarig bestaan van de Agnietenklooster organiseren de vakgroep Middeleeuwse Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam en het Universiteitsmuseum een lezingenreeks over o.a....

Amsterdam

In de serie Theaterontmoetingen in De Krakeling zondag om 15.30 uur een gesprek tussen de actrice Yardeen Roos, de poppenspelers Jitka Lejdarová en Onny Huisink van Speeltheater Holland en dramaturge Patricia Kuiper van Theater Terra over het combineren van poppenspel met andere disciplines.

De cineaste Nouchka van Brakel geeft haar visie op cultuur op televisie aan de hand van het programma 'Het kwaad in de mens', van de VPRO. Zondag om 16 uur in de Balie.

In Paradiso op 18 februari een debat over media-educatie naar aanleiding van het advies van de Raad voor Cultuur over media-educatie. Met medewerking van prof. dr. W. Uricchio, hoogleraar Theater-, Film- en Televisiewetenschappen in Utrecht, prof. dr.R. Tissen, deeltijdhoogleraar Bedrijfskunde in Nijmegen, Tweede Kamerlid Jeltje van Nieuwenhoven e.a.

Den Haag

Vanavond spreken Liz Farrelly (publicist), Roelof Mulder (grafisch ontwerper) en Aziz Bekkaoui (modevormgever) over letters in de mode. Voegt het typografisch aspect, d.w.z. teksten op kleding, iets toe aan de modevormgeving? Hoe verhouden vorm en inhoud zich? Vanavond om 20 uur in de Haagse Lobby, negende verdieping van de Openbare Bibliotheek aan het Spui.

Zondag om 15 uur in Theater Zeebelt een ontmoeting tussen architect John Habraken en componist Dick Raaijmakers, die spreken over de 'open vorm'. M.m.v. Peter Struycken, Eric Vreedenburgh en Victor Wentink.

Groningen

Vanavond spreekt kunstcritica Anna Tilroe in de serie 'Body and Soul' van de RUG, om 15 uur in het Kunsthistorisch Instituut (Oude Boteringestraat 34 - zaal 002). Om 19.30 spreekt kunstenaar Markus Lüpertz over hetzelfde thema in de aula van het Academiegebouw (Broerstraat 5). Op 18 februari is het de beurt aan fotograaf Andres Serrano, om 14 uur in het Kunsthistorisch Instituut.

Rotterdam

Zondag in het Schielandshuis om 14 uur een lezing door Xander van Eck over 17de eeuwse schilderijen uit katholieke huiskerken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden