LEZINGEN

Publicist Hans Tulleners houdt dinsdag om 12.30 uur een lunchlezing in het Rijksmuseum over beschilderd behang in Amsterdamse grachtenhuizen, n.a.v....

Amsterdam

Historicus P. de Rooy houdt vanavond om 17.30 uur in het Theater Instituut Nederland een lezing over de afschaffing van de kermis in 1875, n.a.v. de tentoonstelling 'Hallo Hierheen! Theater voor het grote publiek 1839-1939'. Zondag in het instituut om 14.30 uur een discussie over revue, met komiek Aart Brouwer, tekstschrijver/zanger Hans van Tol en revue-artiesten Gerard Walden en Berry Kieviets.

Eduard Beaucamp (Frankfurter Allgemeine Zeitung) en Isabelle Graw (Texte zur Kunst) discussiëren o.l.v. Antje von Graevenitz over hedendaagse kunst en kunstkritiek, zaterdag om 15 uur in het Goethe-Institut (Herengracht 470).

Geert Dales (Fonds BKVB), Henk Scholten (Fonds voor de Podiumkunsten), George Lawson (Directie Kunsten OCW), Jack Verduyn Lunel (Federatie van Kunstenaarsverenigingen) spreken over de WIK en het kunstbeleid, vanmiddag om 16 uur in de Theaterschool (Jodenbreestraat 3).

Gouda

Historicus Leo Noordegraaf spreekt zaterdag om 14.30 uur in de Sint-Janskerk over gebrandschilderd glas n.a.v. de presentatie van het boek 'Goudse Glazen'.

Nijmegen

Eboman (popmuzikant), Jaap Kroneman (beeldend kunstenaar), Karin Post (choreografe) en Bart van Rosmalen (muziekcriticus) discussiëren o.l.v. Flos Wildschut over grensoverschrijdingen in de beeldende kunst, maandag in O42.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden