LEZINGEN

In Hogeschool voor de Kunsten in Kampen van 19 tot en met 23 februari lezingen, debatten, workshops en een tentoonstelling over het thema 'U NU, tijd en identiteit'....

Journalist Eddie Vetter spreekt maandag om 17 uur bij het TIN in Amsterdam met Jaap Montagne, Edy Habbema en Fred Bredschneyder over de positie van operette in Nederland.

Chris Will spreekt dinsdag om 16.30 uur op de Erasmus Universiteit in Rotterdam over de vervalsingstechnieken van Han van Meegeren nav een tentoonstelling van zijn werk in de Rotterdamse Kunsthal.

Donatello was een vernieuwende beeldhouwer in het Florence van de 15e eeuw. Kunsthistoricus J. van Sleeuwen houdt een lezing over zijn werk. Zaterdag om 12 uur in het Fries Museum in Leeuwarden.

Ian Jeffrey, kunsthistoricus en samensteller van Bill Brandt: Photographs 1928-1983 in het Nederlands Foto Instituut in Rotterdam, geeft daar zaterdag om 15 uur een lezing over het werk van deze fotograaf.

Beeldend kunstenaars Tam Gilles, Mark de Weijer en Hugo van Valkenburg (Portable Gallery) buigen zich zondag om 14.30 uur in galerie Open Space over het 'landschap' nav een expositie met dit thema daar, met werk van o.a. Florette Dijkstra. Korte Prinsengracht 14 in Amsterdam.

Christiaan Schuckman, samensteller van de tentoonstelling Rembrandt & Van Vliet in het Rembrandthuis in Amsterdam, houdt zondag om 11 uur in het Bethaniënklooster in Amsterdam de eerste in een reeks lezingen nav deze tentoonstelling.

Docent aan de TU Delft Han Meijer spreekt op 22 februari om 20 uur op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam over 'transformatie van havensteden'.

Filosoof Eric Bolle spreekt over de filosofie achter het Nieuwe Bouwen zondag om 11 uur in De Paviljoens in Almere.

Bij Zeebelt in Den Haag donderdag om 20.30 uur een verhandeling van de industrieel ontwerpers Marcel Vroom en Theo Groothuizen over hun ontwerpfilosofie bij het bureau Landmark.

De Gentse conservator Jan Hoet houdt op 22 februari om 19.30 uur in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen een lezing met de titel 'Spiritueel verlies of overlevingsstrategie'.

Bij De Appel (Nieuwe Spiegelstraat 10) in Amsterdam iedere dinsdag om 20 uur Timing: een actueel verslag van ontwikkelingen in de beeldende kunst met video's, films, documentaires, performances en tapes uit het Appel-archief. Op 20 februari met Vito Acconci en Arnulf Rainer.

In de Studium Generale-reeks van de TU Delft over Sigmund Freud dinsdag om 20 uur Iki Halberstadt-Freud over 'Moederliefde en vadermoord'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden