LEZINGEN

Theatermaakster Majorie Boston onderzocht of Brusselse allochtone jongeren de weg naar het theater vinden. In 'Centraal Station: De Europese Stad' in de Balie presenteert zij woensdagavond haar bevindingen....

Amsterdam

In de eerste lezing van een serie van vier over 'Typografische meesterwerken' bespreekt F.A. Janssen 'Poliphilus' van Francesco Colonna (Venetië, Aldus Manutius, 1499). Dinsdag om 12.15 uur in de Universiteitsbibliotheek.

Let Geerling (Metropolis M), Koen Brams (De Witte Raaf), Lily van Ginneken (Stroom), Melle Damen (Mondriaan Stichting) discussiëren over de positie van de Nederlandstalige kunsttijdschriften, woensdag om 20 uur in Arena.

Dordrecht

Op het symposium 'Vergankelijkheid' spreekt kunsthistoricus Gary Schwartz over de restauratie van het vernielde werk van Barnett Newman. Verder een forum over de vergankelijkheid in de kunst met Piet Vanrobaeys (Provinciaal Museum Hasselt), Joshua Rozenman, Berend Strik en Zeger Reyers (beeldend kunstenaars), Kees Herman Aben (restaurateur) en Micky Piller (kunsthistoricus). Zondag om 14 uur in Pictura.

Restaurator Jos Deuss spreekt over de restauratie van Nicolaes Maes' portret van Margaretha de Geer. Zondag om 15 uur, Dordrechts Museum.

Groningen

Dinsdag om 19.30 uur spreekt kunsthistoricus Carolien ten Bruggencate in De Oosterpoort over de Duitse expressionisten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden