LEZINGEN

Den Haag..

Tijdens het 'Schilderpracticum', dinsdag in Zeebelt, scheppen kunstenaars een kunstwerk, naar een idee van Kees Wieringa, musicus. Deelnemers zijn Eric de Nie (kunstschilder), Luiz Henrique Yudo (filmmaker/architect), Ruud Lanfermeijer (beeldend kusntenaar), Michiel Cohen Jehoram (theatertechnicus). Voordracht door Wop J. Rietveld (RUL).

Nijmegen

'De cultuurkritiek van de allochtoon' is het onderwerp van het debat, dinsdag in LUX. Bijdragen van o.a. architect Ashok Balotra en schrijver Kader Abdolah.

Rotterdam

Woensdagavond in het NAi het laatste debat in de reeks over De Architectuurnota. Deelnemers zijn Dirk Frieling (TU Delft), Donald van Dansik (architect), Jo Coenen (Rijksbouwmeester), Ytje Feddes (landschapsarchitect) en Geert Mak (schrijver).

Joke van der Zwaard (onderzoeker), Arjan Verwoerd (St. Welzijn Feijenoord), wethouder Oosterwijk, Marco Rensma (OBR) en Lloyd Beaton (St. Kleurrijk Centrum) spreken over de plannen voor een nieuw muziekcentrum op Rotterdam-Zuid, dinsdag in Theater Zuidplein.

Tilburg

Het debat zondag om 13 uur in Ruimte-X (telexstraat 4a) gaat over de vraag of kunst en cultuur de politiek kunnen redden. Deelnemers zijn Eric Antonis (schepen van cultuur Antwerpen), Jack van de Ven (journalist), Bert Palinckx (jazzmuzikant) en Hans Krosse (ex-wethouder cultuur Tilburg).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden