LEZINGEN

David Leavitt spreekt met de Amerikaanse schrijver Edmund White over diens roman 'The Farewell Symphony', op 8 oktober om 20 uur in de Singelkerk, Herengracht 431....

Amsterdam

Hella Haasse geeft een lezing over het oeuvre van de Franse schrijfster Simone Jacquemard, zaterdag om 14 uur in boekhandel Allert de Lange, Damrak 62.

In W 139, Warmoesstraat 139, vrijdag om 16 uur een lezing door de Mexicaanse politiek activist Marco Rascon, alias Super Barrio, op uitnodiging van de kunstenaar Carlos Amorales die daar exposeert in 'Dialogue'.

Zaterdag en zondag om 15.30 uur in Perdu (Kloveniersburgwal 86) en het Trusttheater (Kloveniersburgwal 50) Nietzsche Nu: lezingen, films en poëzie over de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche. Zaterdag analyseren Maarten Doorman en Hans van Stralen gedichten en poëzieopvattingen van Nietzsche, en dragen acteurs van de Trust gedichten voor. Zondagmiddag lezen Adriaan Morriën, Erik-Ward Geerlings, Robert-Jan Henkes en Erik Bindervoet en Renée van Riessen eigen werk voor dat is beïnvloed door Nietzsche.

Het Theater Instituut Nederland (TIN) besteedt in de manifestatie Dans in Perspectief aandacht aan de positie van dans aan de hand van drie dansconferenties, een fototentoonstelling en gesprekken. Maandag om 19.30 uur staat 15 jaar Dansproduktie centraal, m.m.v. Bianca van Dillen, Pauline Daniëls, Beppie Blankert en Pieter de Ruiter.

Enrique Pardo, regisseur Pantheater in Parijs, spreekt over zijn werk, woensdag om 17.30 uur in het Theater Instituut.

Woensdag om 18 uur in het Vormgevingsinstituut Het geheim van Tamagotchi, een workshop voor professionele ontwerpers, o.l.v. interactie-ontwerper Agnes Willenborg.

Den Bosch

Architectuurhistorius Kati Bujdosó spreekt dinsdag om 14 uur in het Noordbrabants Museum over De geschiedenis van de vier Bossche Spoorwegstations. Aansluitend een rondleiding.

Rotterdam

Bert van Meggelen neemt op 7 oktober in het Architectuurdebat de Rotterdamse partijprogramma's op het gebied van architectuur en stedebouw onder de loep. Te gast zijn de Rotterdamse fractievoorzitters van PvdA, CDA en D66. In Zaal de Unie om 20.30 uur.

Tilburg

Schrijver Willem Jan Otten houdt de Louis Paul Boon-lezing 1997 met als titel De Fuik van Pascal, vrijdag om 20 uur in de KUB. Hij gaat in op de relatie tussen literatuur, drama en levensbeschouwing.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden