LEZINGEN

Amsterdam..

In Stedelijk Museum Buro Amsterdam spreken vanavond Jaap Guldemond (samensteller van de tentoonstelling 'Cinéma Cinéma') en Thomas Y. Levin (Professor of Media Studies Princeton University) over Film en Beeldende Kunst. Moderator is Jeroen Boomgaard.

Marlene Dumas spreekt over haar leven en werk, dinsdag om 20 uur bij Art Book, Van Baerlestraat 126, n.a.v. het verschijnen van een monografie over haar in de reeks Phaidon's Contemporary Artists.

Den Haag

Vier directeuren uit de culturele sector - Freek van Duijn (Schouwburg Arnhem), Giep Hagoort (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Hans Mulderman (Koorenhuis, Den Haag) en Ine Timmers (Het Vervolg Maastricht) - dagen staatssecretaris Rick van der Ploeg uit, met een gezamelijk essay dat handelt over cultuurbeleid. Het moet, nee kan anders, maandag om 15.30 uur in het Koorenhuis.

Groningen

W. Pijbes (Kunsthal) spreekt over het werk van Pablo Picasso, vanmiddag om 17 uur in het Instituut voor Kunst- en Architectuurgeschiedenis (Oude Boteringestraat 34).

Kunsthistorica Francis van Dijk schetst de ontwikkeling van twee eeuwen kunstonderwijs in Groningen, dinsdag in De Oosterpoort.

Hilversum

Vanavond spreken in het Dudok Centrum de architecten Martien van Goor en Erik Knippers. Zij breidden gebouwen van Dudok uit, resp. het raadhuis van Velsen en de Stadsschouwburg in Utrecht.

Utrecht

Vrijdag begint om 10 uur in de St. Gertrudiskerk de Nationale Monumentenstudiedag. Sprekers zijn o.a. staatssecretaris Van der Ploeg, F. de Zeeuw (Bouwfonds Woningbouw), P.L. Dauvellier (Dauvellier Planadvies) en B. van Reeth (architect).

Zwolle

Bernard Hulsman, Architectuurcriticus van NRC Handelsblad, houdt maandag een lezing over 'Supermodernisme en Postmodernisme in de architectuur'. Om 20 uur in het Zwols Architectuur Podium in de Rabobank aan de Willemskade 1.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden