LEZINGEN

Een architectuur die niet over haar toekomst nadenkt, heeft geen toekomst. Dat betoogt Jan Pesman (Cepezed) donderdag om 20.30 uur in het kader van de cyclus 'Bauhaus Echo' bij theater Zeebelt in Den Haag....

Vanavond om 20.15 uur vraagt Hein Janssen de dichter George Moormann, theaterrecensente Maartje Somers en de schrijver Pim Wiersinga naar 'de mythische man van nu'. In Perdu (Kloveniersburgwal 86) in Amsterdam.

Jan Hoet gaat dinsdag in debat met de kunstenaars Thierry de Cordier, Per Kirkeby en Marien Schouten. Thema: autonomie of maatschappelijke betrokkenheid. Om 13 uur, Academie Minerva in Groningen.

Kunsthistoricus Werner Meissenberg houdt dinsdag om 20 uur een lezing in Nijmeegs Museum Commanderie van Sint Jan over 'het kunstenaarsschap' van Joseph Beuys nav een tentoonstelling van zijn werk daar.

Rotterdam verlegt haar grenzen. Beleidsmakers en ontwerpers buigen zich maandag om 20.30 uur in De Unie in Rotterdam over 'het toekomstig landschap'.

Marco Susani spreek donderdag om 15.30 uur in de Hogeschool voor de kunsten Arnhem over 'vormgeving en belevingswereld'.

Hoogleraar filosofie Patricia de Martelaere spreekt dinsdag in de Studium Generale-reeks over Sigmund Freud in het Techniek Museum in Delft. Titel: 'Een verlangen naar ontroostbaarheid'.

Conservator W. van Haarlem houdt zaterdag om 12.30 uur in het Allard Pierson Museum in Amsterdam een lezing over de Zonneboot van de pyramide van Cheops n.a.v. de expositie Scheepvaart in de Oudheid.

Architect/kunsthistoricus Cor de Wit spreekt zaterdag om 13 uur in de Volksuniversiteit in Amsterdam over 'eigentijdse tijdloosheid van Finse vormgeving'.

Donderdag te gast bij het John Adams Instituut in de Oude Lutherse Kerk (Spui/Singel 411) in Amsterdam de politiek econonoom John Kenneth Galbraith. Aanvang: 20 uur.

In een serie 'Denkend aan het stadslandschap' op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam spreekt donderdag om 20 uur urbanist Jef Vanreusel.

Directeur Hendrik Driessen van Museum De Pont in Tilburg houdt dinsdagavond in eigen huis een lezing over de beeldentuin en het werk van Pjotr Müller in de tuin.

Lien Heyting vertelt dinsdag om 20 uur in het Mondriaanhuis in Amersfoort over haar nieuwe ontdekkingen over Mondriaans Larense periode.

In de Theatersalon: regisseur Johan Doesburg en actrice Ariane Schuter over het toneelstuk Mystiek lichaam (première 8 maart) naar Kellendonks gelijknamige roman. Om 20.15 uur in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Architectuurhistoricus Ole Bouman houdt zondag om 11 uur in De Paviljoens in Almere een betoog over een kwart eeuw bouwen n.a.v. de tentoonstelling The act of Seeing (Urban Space).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden