LEZINGEN

In de serie KAAP, Studium Generale van de hogeschool voor de Kunsten Arnhem, Oude Kraan 26, gaat het op 11 december om de kunst in de multiculturele samenleving....

Arnhem

Amsterdam

Theatermaker Dario Fo ontvangt woensdag voor zijn toneelteksten de Nobelprijs voor literatuur. Het Theater Instituut Nederland gedenkt die gebeurtenis met 'Een feest voor Dario Fo', dinsdag vanaf 17.30 uur.

'Het Middeleeuws Beeldverhaal: Het Hausbuch en zijn meester' is de titel van de lezing door Herman Pleij, zondag om 12.15 uur in het Rijksmuseum.

Eric Salzman geeft zijn visie op oorsprong en ontwikkeling van het 20ste-eeuwse muziektheater, woensdag om 17.30 uur bij Theater Instituut Nederland.

Den Haag

In deel 3 van de serie 'Exercities in het Winterveld' (visies op kunst en technologie) toont Remko Scha een 'arcadisch' landschap, gemaakt met een computerprogramma door de beeldend kunstenaars Erwin Driessens en Maria Verstappen. Vanavond in het Theater Zeebelt.

Groningen

De lezing van Johan Westerman, dinsdag in De Oosterpoort, gaat over surrealisme en postmodernisme in de film.

Bart Assies spreekt over landschapsverbeelding in de 18de en 19de eeuw, woensdag in De Oosterpoort.

Middelburg

'Waar ook de keizer...' is de titel van de lezing van Niels Luning Prak (architect) over de geschiedenis van het sanitair. Dinsdag in de Zeeuwse Bibliotheek.

Rotterdam

L. Beheydt (bijzonder hoogleraar Cultuur der Nederlanden aan de UvA), Ton Swaan (antropoloog en socioloog) en Willem Frijhoff (hoogleraar geschiedenis aan de VU) debatteren o.l.v. John Jansen van Galen over de noodzaak van een Nederlandse culturele identiteit. Dinsdag in Zaal de Unie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden