LEZINGEN

Vanavond is in het Goethe-Institut Fred Plisner, auteur van 'Die Lust der Schwerkraft - Roman eines Lebens' te gast. Ursula Langkau-Alex spreekt met hem n.a.v....

Amsterdam

In de Gate Foundation, Keizersgracht 613, spreken vanavond Alena Hudcovicová en Matjaz Stuk over hun project 'Gulliver's Travels' en de Chileense kunstenaar Mariano Maturana over zijn internetproject. Aanvang 20 uur.

Het thema van de discussie, zaterdag in De Badcuyp is 'De persoonlijke ervaring als beeldprocessor'. Gast is beeldend kunstenaar Tiong Ang. In het forum Annette Balkema (filosofe), Jorinde Seijdel (kunsthistorica), Bert Steevensz (kunsthistoricus) en Dries Boele (filosoof).

Theatermaakster Pauline Kalker gaat op zoek naar de geschiedenis van regisseur Annekee van Blokland en die van vormgeefster Trudi Maan, maandag in het Theater Instituut Nederland.

Den Haag

In de serie over een geliefde voorganger in de kunst spreekt beeldend kunstenaar Pieter Laurens Mol over Yves Klein, en Klaar van der Lippe over Lygia Clark. Vrijdag in het Zeebelt Theater.

Dordrecht

Conservator Peter Schoon legt zondag om 15 uur in het Dordrechts Museum uit hoe de tentoonstelling 'Arent de Gelder, Rembrandts laatste leerling' tot stand is gekomen.

Eindhoven

In de lezingenserie over 'het detail' in de Witte Dame spreekt vanavond Rudy Ricciotti over 'gematerialiseerde strip-esthetiek' en Kolatan & Macdonald over 'het vloeibaar detailleren'.

Utrecht

In de lezingenserie 'Fotografen over eigen werk' in het UCK, spreekt vrijdag fotografisch kunstenaar Marrie Bot.

Zwolle

Thema van de lezing door stedenbouwkundige Steven Gall is 'De binnenstad na Vinex', dinsdag in het Stedelijk Museum (ingang Melkmarkt).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden