LEZINGEN

In het NAi in Rotterdam een serie dialogen tussen kunstenaars en wetenschappers olv de kunstenaar/astronoom Bram van Waardenberg. Dinsdag spreekt hij om 20 uur met wiskundige Ferdinand Verhulst en kunsthistoricus Carel Blotkamp....

De schilder-tekenaar Michaël Winkel (1957) ontvangt zondag om 15 uur de Ary Schefferprijs, in het Dordrechts Museum. Daarna houdt de kunsthistorica Elly Stegeman een lezing over de overeenkomsten in het werk van Winkel en Scheffer.

In de nieuwe lezingenreeks 'Denken in tekens II' in het Teylersmuseum in Haarlem zaterdag de heer J. van der Lubbe, hoofddocent aan de TU Delft, over 'semiotiek en kunstmatige intelligentie'.

Kadir van Lohuizen spreekt vanavond in Studio AVS (Ganzenmarkt 14) in Utrecht over de verantwoordelijkheid van een fotojournalist.

Vanavond in De Brakke Grond in Amsterdam een Vlaams-Nederlandse dialoog met Gerardjan Rijnders, Warre Borgmans, Hans van Dam, Stany Crets en Ivo van Hove olv Loek Zonneveld over theater in de Lage Landen.

In het NAi in Rotterdam in de serie 'internationalisering als uitdaging' zondag om 14.30 uur een debat met Arie Diephout, Rindert Hiemstra, Evert Rodrigo en Bert Geurkink over 'export van kennis en cultuur'.

Hoofd collecties Groninger Museum Jörg spreekt maandag bij Christie's in Amsterdam over de verscheping van porselein uit Cina en Japan door de VOC in de 17de en 18de eeuw.

'List en bedrog in kunst en wetenschap.' Over dit thema gaan een drietal lezingen in het Studium-Generaleprogramma van de KUB in Tilburg. Donderdag om 13.30 uur een discussie tussen Boudewijn Büch, Frank van Kolfschooten en Wim Zaal olv Ronald Jeurissen.

Donderdagavond in de KUB in Tilburg de Nexus-lezing door Amartya K. Sen, getiteld 'Environmental Threats and Economic

Reasoning.

In Museum Kranenburgh (Hoflaan 26) in Bergen spreken donderdag conservator Harold Bos en Jean Paul Franssens over leven en werk van Dirk Trap wiens werk tot en met 14 januari in Kranenburgh te zien is.

Donderdag om 14.30 uur in de Hogeschool voor de kunsten Arnhem (Oude Kraan 26) voordrachten van Rob van Erkelens en Arjan Witte over 'Een zachte dood in Zoetermeer? (Avant-pop: literatuur en jeugdcultuur)'.

Donderdag discussiëren Gerardjan Rijnders en Ger Thijs olv Carel Alphenaar over de manier waarop regisseurs omgaan met de Nederlandse toneeltraditie. Met bijdragen van Kester Freriks en Gerben Hellinga. Om 11 uur in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden