LEZINGEN

In het Theater Instituut Nederland vanmiddag om 17.30 uur een bijeenkomst over musicals m.m.v. Ivo de Wijs, Ad van Dijk en Koen van Dijk....

Amsterdam

Is Alice, die in Wonderland kleiner en groter wordt, een cyborg avant-la-lettre? Woendagavond in de Balie een lezing door Patricia Pisters over Alice en andere lichamen 'in wording' in de cinema.

Deej Fabyc bouwde in W139 (Warmoesstraat 139) een stenen kamer ('green room') waar ze vier weken lang in bivakkeerde. Zondag om 16 uur vertelt ze over haar erva-

ringen.

Vrijdag in de Brakke Grond om 20.15 uur een lezing door Kathy Davis over de Franse performancekunstenares Orlan, die plastische chirurgie als een kunstvorm hanteert.

Rotterdam

De Vlaamse curator Bart Cassiman houdt woensdag in Witte de With een lezing met de titel Kan kunst poëtisch lezen?, waarin hij het schrijven van poëzie vergelijkt met het maken en bekijken van een tentoonstelling. Aanvang 20 uur.

Simon Schama spreekt over zijn boek 'Kunstzaken, over Rembrandt, Rubens, Vermeer en vele andere schilders', zondag om 15 uur in Donner Boeken, Lijnbaan 150.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden