LEZINGEN

Almere-Haven..

Den Haag

Kunsthistoricus Teio Meedendorp spreekt over het impressionisme en de olieverfschetsen van H.W. Mesdag, zondag om 14 uur in het Museum Mesdag.

Groningen

Bach-kenner Marcel Zwitser geeft een lezing over leven en werk van Bach, vanavond om 19.30 uur in de Bibliotheek (Oude Boteringestraat 18).

Nijmegen

Jacques Thielen (herstructuering westelijke tuinsteden Amsterdam), Vincent Cantrijn (Portaal Woonstichting) en Endry van Velzen (De Nijl architecten) spreken over de naoorlogse buitenwijken. Maandagavond in Theater Lux.

Tilburg

Michael Ignatieff (Harvard University) spreekt dinsdag om 19.45 uur in de KUB de Nexus-lezing 2000 uit. Hij maakt de balans op van 'an age of bad faith'.

Utrecht

Vanavond wordt in debatcentrum Tumult de Cultuurprijs 2000 van de Stichting Internationale Solidariteit Utrecht uitgereikt. Voorafgaand aan de prijsuitreiking een debat over de multiculturele samenleving. Aanvang 18 uur.

Tijdens het festival De Opkomst presentaties van auteurs, tekstlezingen, forumgesprek en workshop over Toneelschrijven voor jongeren, vrijdag, zaterdag en zondag in La Comedy (Janskerkhof 22). Met onder anderen de auteurs Thomas Oberender (Duitsland), Enda Walsh (Ierland), Oscar van Woensel (Nederland) en Paul Pourveur (België).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden