LEZINGEN

Hoe kan de informatie-technologie bijdragen aan de totstandkoming van een duurzame samenleving. Die vraag staat centraal van 6 tot en met 11 november tijdens de derde editie van Doors of Perception in De Balie in Amsterdam....

Veel teksten van muzikanten komen ook zonder muziek prima tot hun recht. Vindt Roel Ottens, die zondag om 15 uur een lezing geeft over het thema 'poëzie in de popmuziek'. In Literair Café Miller (Binnen Bantammerstraat 27) in Amsterdam.

De Neerlandicus Jos Paardekooper spreekt zondag om 13.30 uur over Au Pair van Willem Frederik Hermans. Locatie: Woonboerderij ten Dolle, Rector Hulshofstraat 8 in Harreveld.

Wat is de betekenis van realisme in de roman? De Zuidafrikaanse schrijver J. M. Coetzee probeert deze vraag te beantwoorden op 6 november om 20.30 uur in Felix Meritis in Amsterdam.

In de serie 'kunstenaars en wetenschappers in gesprek' in het Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam op 7 november de farmacoloog E. van der Klein en beeldend kunstenaar J. Vanderheyden. Zij spreken over de vraag op welke manier modellen die ze van de werkelijkheid maken, van invloed zijn op die werkelijkheid. Aanvang 20 uur.

Neil MacGregor, directeur van de National Gallery in Londen, houdt op 9 november de achtste Gerson lezing, onder de titel To the happier Carpenter. MacGregor zal spreken over de redenen waarom in de negentiende eeuw het museum is opgericht, en over het huidige doel en functioneren ervan. In de aula van de Rijksuniversiteit Groningen, 16.30 uur.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de beroepsvereniging van fotografen maandag in het Nederlands Foto Instituut in Rotterdam een symposium over de inkomenspositie van de Nederlands fotograaf én over de vraag of fotografie binnen het beeldende kunsten-beleid hoort.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden