LEZINGEN

Modejournaliste Pauline Terreehorst en beeldend kunstenaar Klaar van der Lippe houden zich in hun lezing in het Vliegerhuys in Zwolle bezig met de vraag 'Is mode kunst?'....

Architect Marien Faasse houdt in Vrije Hogeschool in Driebergen vier lezingen over 'de ontwikkelingen van onze stedelijke omgeving'. De eerste lezing is vanavond, aanvang 18.30 uur.

Stichting Perdu (Kloveniersburgwal 86) in Amsterdam vroeg, naar aanleiding van Paul van Ostaijen's Bezette stad en de honderdste verjaardag van deze schrijver aan Serge van Duijnhoven, Daphne Meijer, Marlene van Niekerk en Arjan Witte om een bezette stad te beschrijven. Voordrachten vanavond om 20.15 uur.

Leden van Kunsten '92 debatteren vanmiddag om 15 uur in De Balie in Amsterdam over de voors en tegens van de Cultuurnota 1997-2000.

Piet Dirkx houdt zondag om 14.30 uur in het Haags Gemeentemuseum een lezing en presentatie nav zijn installatie Biotoop in het museum. Het is tevens de laatste dag dat de installatie te zien is.

Robert de Haas, directeur van de Rijksdienst Beeldende Kunst in Den Haag, schetst zondag om 11.30 uur in de Koninklijke Schouwburg een beeld van de Haagse cultuur in de 19de en 20ste eeuw.

Stedebouwkundige Wim Oosterhuis geeft zondag om 14.30 uur zijn visie op de stadsontwikkeling van Enschede aan de hand van zijn projekt van het Stationsplein zondag in de Openbare Bibliotheek in Enschede.

In de Studium Generale-reeks over Sigmund Freud van de TU Delft in het Techniek Museum dinsdag om 20 uur een bijdrage van psychiater A. Ladan over 'Psychoanalyse en onbewuste ideologie'.

Een gesprek over Scherzo van Mini & Maxi (Karel de Rooij en Peter de Jong) - tot en met 9 maart in Carré Amsterdam - donderdag om 17 uur in het Theater Instituut Nederland in Amsterdam .

De relatie tussen muziek en fysica wordt donderdag belicht in Theater Zeebelt in Den Haag door de fysici Barbara Terhal en Martin Hecke. Aanvang: 20.30 uur.

Bouwkundige Diny Boas spreekt zondag om 14.30 uur in het Joods Historisch Museum in Amsterdam over stadsuitbreidingen in Jeruzalem sinds 1850.

In de Capita Selecta-reeks in de Academie van Bouwkunst in Amsterdam spreekt op 29 februari Meto Vroom, hoogleraar landschapsarchitectuur over 'de betekenis van het landschap'. Aanvang 20 uur.

In februari en maart staan de zondagmiddagen in Paradiso in Amsterdam in het teken van taal. Op 25 februari om 14 uur een lezing van Nick Evans over 'Kayardild en Mayali', aboriginal-talen uit Australië.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden