LEZINGEN

In een studium-generale programma in Maastricht over 'het gezicht' dinsdag om 20 uur een lezing door R. Burggraeve, hoogleraar ethiek in Leuven....

Vera van Yanovshchinsky van architectenbureau H.O.L.Y. spreekt donderdag in Zeebelt in Den Haag over de interactie tussen het tastbare (materiaal) en het ongrijpbare (licht) in het ontwerpproces.

Fotograaf/kunstenaar Gerard van der Kaap, winnaar van de Capi-Lux Alblasprijs 1996, spreekt vanavond om 20.30 uur over zijn werk bij het Amsterdams Centrum voor Fotografie, Bethaniënstraat 9 in Amsterdam.

Hoe textiel in Indonesië door de jaren heen veranderd is door invloeden van andere culturen, daarover houdt Thomas Murray dinsdag om 19.30 uur in het Tropenmuseum een engelstalige lezing: 'Tribal Textiles of Indonesia'.

De Balie in Amsterdam presenteert 'Centraal Station', een serie debatten over angst en haat in multiculturele steden. Anil Ramdas en Stephan Sanders bijten het spits af: dinsdag om 20.30 uur gaan zij in debat met Hans Dijkstal en Schelto Patijn.

In de laatste aflevering van een driedelige debatserie in De Unie in Rotterdam over 'kunst in de openbare ruimte', spreekt maandag om 20.30 uur architectuurhistoricus Bernard Colenbrander met Wim van Krimpen, directeur Kunsthal, architect Carel Weeber en beeldend kunstenaar Gusta Kullberg.

Hebben de digitale media grote invloed op de beroepspraktijk van beeldend kunsenaars? Die vraag staat centraal zondag om 14.30 uur in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Sprekers zijn nieuwe-media deskundigen Geert Lovin en Arjen Mulder.

Hoogleraar Donna Barnes houdt in het kader van de tentoonstelling Van Vliet/Rembrandt zondag om 11 uur een Engelstalige lezing over in hoeverre Van Vliet aansloot bij een Europese picturale traditie. In het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6b in Amsterdam

Vandaag discussiëren landelijke politici en culturele instellingen op een symposium over decentralisatie van het cultuurbeleid, dat dansgezelschap Reflex organiseert in het kader van haar tien jarig bestaan

Filmmaker Noud Heerkens spreekt vanavond om 20 uur in Danscentrum Utrecht (Van de Weteringastraat 13 a) over de geschiedenis en het produktieproces van de dansfilm.

Nieuwsfotograaf Bert Verhoeff spreekt vanavond om 20 uur in AVS in Utrecht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden