LEZINGEN

Kan vrije concurrentie kwaad? Over die vraag dicussiëren Riccardo Petrella (auteur van het boek Grenzen aan de concurrentie), Rick van der Ploeg en Annemiek Roobeek olv Andrée van Es vandaag om 14 uur in De Rode Hoed in Amsterdam....

In een Studium Generale-reeks in CREA (Turfdraagsterpad 7) in Amsterdam wordt vier donderdagavonden achtereen aandacht besteed aan 'de lach'. Op 25 januari cultuurfilosoof G. van Heeswijck over 'Denkend lachen om de wereld'.

In Groningen (USVA, Munnekeholm 10) discussiëren zaterdag de fotograaf Michel Szulc-Krzyzanowski, Louis Zaal (Hollandse Hoogte) en Eddy Tutuarima (Stichting Omroep Allochtonen) over 'beeldvorming van allochtonen in de media'.

Wat is de sociale toekomst van Amsterdam? De Balie houdt hierover een drietal debatten. Op 25 januari spreekt Andrée van Es met Paul Kuypers, Gerard Andriesen, Jikkie van der Giessen en Jacob Kohnstamm.

De archeologe Steiner spreekt zondag om 14.30 uur in het Joods Historisch Museum in Amsterdam over 'Opgravingen in Jeruzalem'.

Zondag in het Dordrechts Museum een lezing door H. Wesseling over 'politieke omstandigheden ten tijde van Ary Scheffer' nav de tentoonstelling van het werk van Scheffer in het museum.

Beeldhouder Merijn Bolink vertelt zondag om 16 uur in Kunstvereniging Diepenheim (Grotestraat 17) over zijn werk.

Zondag om 14 uur een dia-lezing in de bibliotheek in het Haagse Regentessekwartier over 'kunst en architectuur in China' door architect Maarten Ruijters.

Daniëlle Kwaaitaal, Micha Klein en Lars Eyssen discussiëren dinsdag over 'digitale media en beeldende kunst'. Om 20 uur in Studio 3 (Spuiplein) in Den Haag.

Adriaan van Dis verzorgt donderdag om 20 uur de vijfde Comeniuslezing in de Wassenaarse dorpskerk. Onderwerp is de vraag of het oprukkend fundamentalisme een bedreiging is voor het Westen.

Bazon Brock spreekt op 25 januari om 15.30 uur in het auditorium van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem over 'kleding en betekenis'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden