LEZINGEN

Christiaan Vogelaar, conservator van de Lakenhal in Leiden, houdt dinsdag om 12.30 uur in het Rijksmuseum een lezing met de titel 'Jan van Goyen, de schoonvader van Jan Steen'....

Amsterdam

Zowel het RO Theater en Toneelgroep Amsterdam spelen momenteel toneelstukken van Harold Pinter ('Bedrog' resp. 'Ashes to Ashes'). Reden voor het Theater Instituut Nederland om een Theaterontmoeting te wijden aan het toneelwerk van deze Britse toneelschrijver. Carel Alphenaar spreekt met de regisseurs Peter de Baan (RO theater) en Titus Muizelaar (TGA), vandaag om 17 uur in de Balie in Amsterdam.

In de Capita Selecta-serie Centra van de 21ste eeuw in de Academie voor Bouwkunst (Waterlooplein 211) spreekt vandaag om 20 uur Harm Tilman over 'nieuwe vormen van stedelijkheid in internationaal perspectief'.

Apeldoorn

Paul Rem spreekt zondag om 12 uur in Paleis het Loo over de kapel van het paleis n.a.v. de tentoonstelling 'Tsaren tronen op het Loo' aldaar.

Den Haag

De moderne cultuur, beïnvloed door geavanceerde technologie, staat aan 'koeling' bloot. Theater Zeebelt wijdt in de serie Het winterveld een aantal lezingen aan deze culturele koeling. Vrijdag 1 november spreken Heiko Jessayan en Henk Oosterling. Aanvang 20.30 uur.

Diepenheim

In Kunstvereniging Diepenheim zondag om 16 uur een lezing van kunstenares Lon Robbé ter gelegenheid van een tentoonstelling van haar werk in het Kröller-Müller Museum.

Eindhoven

Architect Bert Staal houdt woensdag om 20 uur in het Daf-museum (Tongelresestraat 27) een lezing met de titel Leuk-Lelijk.

Haarlem

Architectuurhistoricus Hildebrand de Boer houdt zondag om 14 uur de lezing Industrieel Erfgoed: een opgave voor bescherming en herbestemming n.a.v. een expositie in het ABC Architectuurcentrum.

Tilburg

Wytze Patijn, Rikkert Wijk, Jac. de Brouwer, Herman de Kovel en Frits van Dongen discussiëren op 4 november over de wijk Reeshof in de Vorst (Willem II straat 47). Aanvang: 20 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden