LEZINGEN

Het John Adams Instituut ontvangt vanavond in de Oude Lutherse Kerk om 20 uur de Amerikaanse historicus William Hardy McNeill, die zal spreken over zijn werk en mentor Arnold Toynbee....

Amsterdam

In Maison Descartes spreekt Catherine Secrétan op 16 december om 20 uur over Hobbes en Descartes.

In de serie Het geheim van de Nederlandse filmhit ontvangt Pieter Kuijpers op 17 december Guido Pieters, maker van de film 'Ciske de Rat'. In de Rode Hoed, om 20.15 uur.

Marriët Westermann speekt over Jan Steens komische kijk, woensdag om 12.30 uur in het Rijksmuseum.

Apeldoorn

In Paleis Het Loo spreekt E. van Heuven-van Nes zondag om 12 uur over De jeugd van koningin Wilhelmina.

Groningen

Carolien ten Bruggecate verzorgt 18 december een lezing over Johan Dijkstra van De Ploeg. In de Oosterpoort, om 19.30 uur.

Hoorn

Architect Frits van Dongen geeft vrijdag om 20 uur in de bibliotheek de dialezing 'Een feest voor het oog', over het pas gerealiseerde theatercomplex de Harmonie in Leeuwarden.

Rotterdam

De Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit organiseert vandaag de themadag Humor in Geschiedenis en Kunst. Vanaf 9.30 uur spreken wetenschappers in De Unie over thema's als 'Humor in de Grieks-Romeinse wereld' en 'De verdwenen humor in de Gouden Eeuw'. Kunstenaars vertellen vanaf 13.30 uur in Zaal Kriterion over humoristische aspecten van hun werk.

Is de huidige generatie jongeren apatisch of is dat projectie van teleurgestelde ouderen? Daarover spreekt Menna Laura Meyer op 10 december met Frank Bierens (hoofdredacteur Blvd) en Jolande Koedood (mede-opsteller van het PvdA-jongerenpamflet). Verder een optreden van Hakkühbar. In De Unie, om 20.30 uur.

Utrecht

Glenn van der Hoff (artistiek leider van Djazzex) en Wouter Turkenburg (hoofd jazz van het Haags Conservatorium) spreken zondag om 16 uur in het Danscentrum over jazz en jazzdans.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden