LEZINGEN

Op 13 april houdt Abdelkrim Chiguer in het Nederlands Foto Instituut in Rotterdam om 16 uur een lezing over de rol en betekenis van fotografie in de Marokkaanse cultuur....

De directeuren van Maison Descartes, het Goethe Institut en het Vlaams Cultureel Centrum spreken vanmiddag, in het Boekmandebat VII, over 'de grenzen van een Nederlands internationaal cultuurbeleid'. Voordrachtzaal Boekmanstichting (Herengracht 415) Amsterdam, aanvang 16 uur.

In het Centrum voor Fotografie in Amsterdam vanavond een forumdiscussie olv Pim Milo over het belang van agency's en rep-buro's voor fotografen.

Herman Roodenburg spreekt zondag in het Bethaniënklooster (Barndesteeg 6B) in Amsterdam over 'zwervers en straatfiguren in de prenten van Jan van Vliet', nav de expositie Rembrandt en Van Vliet in het Rembrandthuis. Aanvang 11 uur.

Hoe staat het ervoor met de podiumkunsten in Amsterdam? Aan de vooravond van het nieuwe gemeentelijke kunstenplan zondag om 16 uur een debat in de Balie in Amsterdam. Met drie 'betrokken buitenstaanders': Ritsaert ten Kate, Kathinka Dittrich en Maarten Kloos.

H. Hofland en Henk van Gelder (criticus NRC) houden zondag in het NAi in Rotterdam lezingen over respectievelijk 'veranderende normen en waarden' en 'massacultuur' in de jaren vijftig en zestig. Dit naar aanleiding van de expositie De moderne jaren vijftig en zestig in het NAi.

In Tivoli in Utrecht zondag om 14 uur een debat over Rock'n'roll. Met o.a. Hans Dulfer en dj 100 % Isis.

In de serie discussie-avonden De openbare ruimte van Rotterdam maandag 'vergeten plekken', met o.a. Anne-Mie de Volder over de toegangen tot de stad. In De Unie, aanvang 20.30 uur.

Conservator Ingeborg de Roode van het Nederlands textiel Museum in Tilburg spreekt dinsdag om 19.30 uur in het museum over 'het verzamelen van textiel'.

Donderdag in de Balie in Amsterdam een lezing door de Engelse wetenschapper John D. Barrow over de verhouding tussen kunst en wetenschap, nav zijn gelijknamige boek. Aanvang 20.30 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden