LEZINGEN

Volkskrant-redacteur Jaap Huisman houdt vanmiddag in het Odeontheater, Singel 460 in Amsterdam de Beeldrechtlezing 1995. Hij houdt een essayistisch-filosofisch betoog over de dodelijke omhelzing van architectuur en design....

Het Louis Couperus Genootschap houdt op zaterdag een literair evenement in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Rudi van der Paardt praat over de Tragedie der Komedianten en

Jeanette Koch neemt de aanwezigen mee naar het Italië uit de tijd van Louis Couperus. Daarna wordt het eerste Couperus Cahier van Kochs hand gepresenteerd. De bijeenkomst wordt besloten met een tableau vivant uit Eline Vere. Aanvang 20 uur.

In het Centraal Museum in Utrecht spreekt zondag om 14 uur Dolly Verhoeven over 'Verder hebben we gewoon geleefd. Het dagelijks leven in oorlogstijd'.

De Rwandese journaliste Madeleine Mukamabano spreekt maandagavond met socioloog Abram de Swaan over de situatie in Rwanda en Burundi. Het gesprek is in het Frans. Om 20 uur in het Maison Descartes, Vijzelgracht 2a in Amsterdam.

De hoofdredacteur van Eye Magazine, Rick Poynor, houdt dinsdag om 17 uur in het Vormgevingsinstituut, Keizersgracht 609, Amsterdam, de lezing 'Bekentenissen van een criticus'.

Op 14 juni om 20 uur houdt Arjo Klamer, hoogleraar in de Economie van Kunst en Cultuur, een lezing over 'Hoe publiek is publieke kunst?' De lezing maakt deel uit van de tentoonstelling 'Warm of Koud, vijf jaar beleid ten aanzien van Kunst in de Openbare Ruimte'. De lezing wordt gehouden in Studio 3, Spuiplein in Den Haag.

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het tijdschrift voor kunst en vormgeving Jong Holland houdt directeur Ronald de Leeuw van het Van Gogh Museum in Amsterdam een lezing over 'kleur in musea'. Om 15.30 uur in het NAi in Rotterdam.

In het West-Indisch Huis, Herenmarkt 97 in Amsterdam, houdt de Amerikaanse schrijfster Deborah Tannen een lezing in de serie American Focus. Tannen is bekend om haar wetenschappelijk onderzoek naar de verschillen in communicatie tussen mannen en vrouwen. Zij wordt geïntroduceerd en later geïnterviewd door Yvonne Kroonenberg. Aanvang 20 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden