NieuwsbriefVolkskrant Ochtend

Levens redden heeft een prijs, maar hoe hoog mag die zijn? | De rekening van de coronacrisis schuift door naar de zwakste schouders

Corné Ooms, aspergeteler, reikt een van zijn klanten een bestelling aan, in zijn drive-thru in Hoogerheide. Naast asperges zijn ook aardbeien, beenham en eieren verkrijgbaar. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Corné Ooms, aspergeteler, reikt een van zijn klanten een bestelling aan, in zijn drive-thru in Hoogerheide. Naast asperges zijn ook aardbeien, beenham en eieren verkrijgbaar.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Terwijl u sliep

Dringend advies: ga niet naar de meubelboulevard
Blijf thuis, zoek de drukte niet op, is ook het dringende advies op deze Tweede Paasdag. Voor velen is dit traditioneel een dag voor een bezoek aan een meubelboulevard. Het belooft een stuk frisser te worden dan zondag, met een stevige noordenwind. Prima omstandigheden voor een rondje bouwmarkt of woonboulevard, maar het advies is dus: niet doen.

Live: Christus in Rio draagt verplegersjas als eerbetoon | Dodental in VS loopt terug
Terwijl de aantallen ziekenhuisopnames en doden zich in Nederland lijken te stabiliseren, blijven ze elders in de wereld oplopen. Volg de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in dit liveblog.

Dankzij het virus beleeft de drive-thru eindelijk zijn doorbraak in Nederland
Het coronavirus dwingt ondernemers tot creativiteit. Dus hebben velen inmiddels een drive-thru geopend om hun waren te slijten. De Nederlandse automobilist sluit graag aan in de rij. De asperges van Corné Ooms uit Hoogerheide zijn niet aan te slepen dit jaar.

Moskouse ziekenhuizen kraken onder de stroom van corona-patiënten
Moskou kan de stroom patiënten nauwelijks meer aan, nu het aantal corona-gevallen sterk is opgelopen. De Russische hoofdstad telt twaalf- van de zestienduizend geconstateerde besmettingen. Er staan rijen ambulances voor de ziekenhuizen.

Vandaag in het nieuws

Het is Tweede Paasdag, en vanwege het coronavirus verloopt die anders dan normaal. Hoe vieren we dit feest nog? We zetten het voor u op een rij. Vanaf vandaag is ook het noodziekenhuis in het Rotterdamse Ahoy operationeel. Om 14 uur komt het RIVM met eeen update over het coronavirus in Nederland. En Tarantino’s meesterwerk Once Upon a Time in Hollywood… staat vanaf vandaag op Netflix. Lees de vijf sterren-recensie van de film hier.

Aanraders van de redactie

De rekening van de coronacrisis schuift door naar de zwakste schouders
De hete aardappel van de coronafactuur wordt doorgespeeld, van grote naar kleine bedrijven en van deze generatie naar de volgende. Wie proberen we nu eigenlijk te redden, en wie zou daarvoor moeten betalen?

Grote winkelketens spelen de hete aardappel door naar hun leveranciers. Beeld Rein Janssen
Grote winkelketens spelen de hete aardappel door naar hun leveranciers.Beeld Rein Janssen

Een afscheid in zeven minuten op de begraafplaats van Madrid
Op begraafplaats Zuid, een van de grootste van Madrid, blijft priester Bajaña proberen de nabestaanden iets van troost te bieden. Al moet dat in minder dan tien minuten. Dan komt alweer de volgende overledene.

Levens redden heeft een prijs, maar hoe hoog mag die zijn?
Hoeveel mag een mensenleven de samenleving kosten? Het klinkt misschien cru, maar zo’n berekening kan bij toekomstige virusuitbraken veel hoofdbrekens voorkomen.

[Hier graag een actueel verhaal dat zondag is geleverd]
X

Lammie valt voor de Joodse man die bij haar onderduikt. En ze zal hem nooit meer loslaten
In het ‘Stadskanaalster Achterhuis’ woont Lammie Drenth samen met veertien onderduikers. Ze wordt verliefd op Bennie: de Joodse man met wie ze de angstige jaren op de boerderij deelt – en de man die ze nooit meer los zou laten.

Lammie Drenth (93). Beeld Eva Faché
Lammie Drenth (93).Beeld Eva Faché

Bizzey: ‘In deze maatschappij betekent geld vrijheid’
Reggaetonartiest Bizzey heeft eindelijk de tijd om het rustiger aan te doen. Dat was wel even nodig. Neemt niet weg dat hij met zijn immens populaire dansmuziek geld wil blijven verdienen voor zijn zoontje én kleinkinderen. En niet vanwege de spullen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden