Leuke Vader

Betrouwbare Mannetjes Simon Hendriksen en Melle Runderkamp staan u met geruststellende raad bij tijdens de zware vakantieweken.

SIMON HENDRIKSEN EN MELLE RUNDERKAMP

George Alexander Louis. De beelden van de Windsortjes hadden ook onze te hete, dan weer te natte glamping bereikt. De gouden ezel waarop de geboorteakte werd getoond, de onverstaanbare heraut, het Tonen van de Telg. Prachtig.

We werden er weemoedig van. Niet alleen omdat de blote bombonellaatjes van de Hertogin van Cambridge die ons afgelopen zomer in de ban hielden nog op ons netvlies gebrand stonden. Nee, wij dachten vooral aan de Hertog. Sta je de ene zomer nog in je lange zwembroek nietsvermoedend je prille echtgenote in te vetten, een jaar later ben je vader van de bijzonderste baby van het Gemenebest. Eventjes liepen De Betrouwbare Mannetjes zelf weer trots met onze goedgevulde maxi-cosi's het ziekenhuis uit. Kinderen krijgen, mooiste wat er is.

Nu zien we die van ons hier spelen. Niet met elkaar overigens; de beoogde synergie tussen het kroost laat nog wat te wensen over, maar de ontroering is er niet minder om. De vakantie is pas echt geslaagd als Zij tevreden zijn. Dus wrijf je ze gerust vier keer per dag in met een onuitsmeerbare factor 50, ga je net zo makkelijk weer in de rij staan als het bolletje smurfenijs bij de eerste lik het zand in lazert, maakt het helemaal niet uit als je in je broek hebt geplast en haal je weer friet omdat het eten anders is dan thuis.

Nee, een vakantie met kinderen valt niet mee. U houdt van ze, maar zo nu en dan is het ronduit verschrikkelijk. Dat begrijpen wij gerust. Probeer ze thuis maar weer af te leren dat in elke ballenautomaat buiten iedere winkel een euro gegooid wordt. En wie staat er tijdens zijn vakantie in de brandende zon de lucht uit zijn auto te schrobben omdat men net weer even te laat was met het vinden van een plastic zak voor de achterbank? Juist.

Toch is dit de tijd waarin u het ervan moet nemen. De omgang met uw kinderen kan nu nog statusverhogend werken. Voor u het weet wordt er onderhandeld over een eigen plekje zover mogelijk bij uw tent vandaan. Gebruik ze liever als trofee nu het nog kan.

Dus maken we onze kinderen graag aan het lachen in de supermarkt, rennen we iedere avond als Ron Boszhards achter een paar peuters en een te lichte voetbal aan, en graven we - desnoods alleen - de diepste kuil van het strand, al wordt die bij voltooiing straal genegeerd ten faveure van de opblaasbultrug van de buurman. Moet je ons zien! En met een half oog kijken we of u het opmerkt.

Bij Prince William zal het in ieder geval gezien worden. Hij zal zich dan niet tot de nek laten ingraven langs de Hollandse kust, het verschilt feitelijk niet veel met het op de schoot laten besturen van een Riva-speedboot door de kleine George langs de Italiaanse Rivièra. De wereld zal zien wat voor een leuke vader hij is.

Veel plezier van uw zomer!

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden