LETTERREN

Op uitnodiging van de SLAA geeft Geert Mak op 29 april een lezing over Theun de Vries, waarna een gesprek met de 90-jarige auteur volgt....

Amsterdam

Bij Stichting Perdu (Kloverniersburgwal 86) vrijdag om 20.15 uur het programma Odyssee door oneindig laagland. M.m.v. Jan Baeke, Chrétien Breukers, Miny Hofsteenge, Erik Lindner en Albertina Soepboer.

In het Joods Historisch Museum spreekt Willy Brill zondag om 14.30 uur over zijn vertaling uit het Jiddisch van 'Manke Fisjke' van Mendele Mocher Sforim.

Breda

Vrijdag bij Stichting Literaire Activiteiten Breda een programma over Godfried Bomans. M.m.v. Peter van Zonneveld en Raymond van Kesteren. In café Oncle Jean (Ginnekenweg 338), om 20 uur.

Groningen

Vrijdag om 20.15 uur in de Stadsschouwburg de manifestatie Doe Maar Dicht Maar, als afsluiting van het landelijke poëziefestival voor jongeren. Tien jonge dichters dragen hun winnende poëzie voor. Gastdichters zijn J. Bernlef, Titi Zaadnoordijk en Jean Pierre Rawie. Met een optreden van de Tröckener Kecks.

Leeuwarden

K. Schippers is vrijdag om 20.30 uur in de Harmonie als gast van Stichting Literaire Activiteiten Leeuwarden.

Rotterdam

In het Goethe Institut leest de Zwitserse auteur Markus Werner vanavond om 20 uur voor uit zijn roman 'Festland'. M.m.v. Daniel de Vin.

Laurens ten Kate is vanmiddag te gast bij Studium Generale van de Erasmusuniversiteit en spreekt over Georges Bataille. In zaal B4, om 16.30 uur.

Tiel

In de Groote Sociëteit aan het Plein is Midas Dekkers vanavond om 20.30 uur bij Schrijvers aan de Waal.

Utrecht

Op uitnodiging van Stichting Literaire Activiteiten Utrecht zijn zondag Jack Nouws, Theo A. Sontrop en Nelleke Noordervliet te gast in café Zeezicht, om 14 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden